Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak pad Bogdanovića

HRVATSKA slavila na otvaranju EuroBasketa: Slovenija pala u krcatoj Areni!

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjedom je otvorila Eurobasket u zagrebačkoj Areni....

Hrvatska je slavila protiv Slovenije 80:73 u posljednjoj utakmici 1. kola u skupini C. Na kraju je to bila lagana pobjeda izabranika Velimira Perasovića, iako smo u prvom poluvremenu djelovali jako nervozno i nesigurno. U prvih 20 minuta napravili smo 11 tehničkih pogrešaka, no ipak smo voditi s +6 na poluvremenu (44:38).

Na samom početku smo 'izgubili' Antu Tomića koji je napravio dvije brze osobne pogreške te je morao napustiti parket. Isto mu se dogodilo kada se vratio na parket u drugoj četvrtini, pa je susret okončao sa svega 11 i pol minuta na parketu.

U prva tri napada nismo ni uputili šut prema košu jer smo gubili lopte u napadu, a onda su najmlađi ubacili prve koševe, prve trice na ovom Eurobasketu. Najprije je Mario Hezonja pogodio, a zatim i Dario Šarić.

Lovili smo Slovence veći dio prvog poluvremena, a onda smo ih u drugoj polovici druge četvrtine okrenuli. Iako smo imali puno pogrešaka i nismo djelovali uvjerljivo na parketu, ipak smo na poluvremenu vodili.

Eurobasket 2015

U nastavak smo krenuli puno odlučnije i to se osjetilo na rezultatu. Vodili smo i s 13 poena prednosti, a onda se dogodio najružniji trenutak na utakmici kada je Bojan Bogdanović pri pokušaju polaganja pao i udario glavom u parket. Nakon što je uz pomoć liječnika napustio parket, nije se više vraćao, a prema prvim informacijama riječ je o blažem potresu mozga.

Hrvatska se nakon toga mučila u napadu, Slovenci su se vratili na samo -6, no onda su klinci, Mario Hezonja i Dario Šarić, uhvatili dva važna skoka u napadu nakon promašenog slobodnog bacanja i zabili. Veliku utakmicu u 'izostanku' Bogdanovića odigrao je Kruno Simon, koji je susret zaključio s 20 poena, šest skokova i tri asistencije.

Spomenimo i vrijedan učinak Luke Žorića koji je upisao 17 koševa, četiri skoka i četiri sjajne blokade!

Hrvatska će u nedjelju (21 sat) igrati derbi 2. kola protiv Grčke koja je sa 85-65 svladala Makedoniju.

Eurobasket 2015

 

Jeste li zadovoljni pobjedom i igrom košarkaša protiv Slovenije?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider