Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šibenski dragulj

Uživajmo dok možemo: Gledati ovakvog Šarića je - privilegija

Bio je to nevjerojatan kraj produženog beogradskog vikenda. Momčad kojoj se na polovici sezone predviđao raspad, a na Final Fouru najkraći boravak, jednostavno je pokorila regiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U nekom startu nitko nas nije ni vidio ovdje, borili smo se, krvarili, za većinu neočekivano došli na Final Four. I znali smo da i Zvezda prije tri dana i Cedevita da će ipak biti, s obzirom na ulogu favorita, pod određenim pritiskom. To smo iskoristili i kažem, stvarno jedna prekrasna priča", ponosno će trener Cibone Slaven Rimac.

Rimac i Golemac su najljepša trenerska priča, a Šariću je samo nebo granica! 

Košarkaši Cedevite su bili tek dekor velikom finalu. Ni sjena momčadi koja je dva dana ranije u nezaboravnoj predstavi srušila Partizan i izborila Euroligu. Jasmin Repeša mogao je samo uputiti iskrenu čestitku pobjedniku.

"Čestitke Slavenu, stručnom stožeru, ekipi Cibone na apsolutno zasluženoj pobjedi. Na osvojenom prvenstvu i mislim da su zaista napravili, s obzirom na probleme koje su imali, možemo slobodno reći jedno veliko remek djelo."

A, beogradski Final Four vječno će se pamtiti i kao individualno remek djelo Darija Šarića. Šibenski dragulj Cibonu je neumorno vukao do naslova. Finale je završio s čudesnim brojkama - 23 koša, 11 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. On i suigrači pokorili su regiju i svima pokazali...

"Da znamo igrati košarku, da imamo vica više nego ijedna ekipa ovdje na turniru. Pazite, šta to znači. Znači, da znamo igrati, da se kužimo, da jednostavno jedan drugog brže upoznamo, a znamo se manje nego Partizan, Zvezda i Cedevita skupa. Tako da, jednostavno prezentirali smo najbolju košarku u ova dva dana i zasluženo pobijedili", kaže Šarić.

Jedina je šteta da u čudesnoj košarci 20-ogodišnje hrvatske zvijezde nije uživalo više publike. Tek nešto više od dvije tisuće ljudi bilo je sinoć u Areni. Iz Zagreba su potegnuli najvjerniji navijači Cibone i Cedevite i kući se vratili s različitim osjećajima. No, kad je u pitanju Dario Šarić razlike u osjećajima i mišljenjima nema.

'Imamo igrača koji će za dvije, tri godine biti All Star u NBA ligi'

"Na stranu sada kvaliteta igre i talenat koji on ima, međutim zrelost koju pokazuje u donošenju odluka i ono što sam ja davno rekao, još prije dvije godine, da taj pobjednički mentalitet koji on ima se rijetko viđa i kod igrača puno starijih od njega", naglašava Repeša, a Rimac ističe:

"Želim da imamo igrača koji će za dvije, tri godine biti All Star u NBA ligi. Mislim da to može."

A, gdje će Dario Šarić igrati sljedeće sezone najčešće je košarkaško pitanje ovih dana.

"Prerano je za to pitanje. Emocije su tu, sigurno vezane uz Cibonu, ali je još prerano govoriti kako dalje za moju daljnju karijeru. Je li to NBA, ostanak u Ciboni ili Euroliga. A, normalno uvik mi je san NBA najprije, a to je - to je to."

Znači, uživajmo dok možemo, jer, gledati ovakvog Darija Šarića sportska je privilegija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider