Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na putu prema Euru

Uspješan start košarkašica: Slavile u Bugarskoj, Ivezić najbolja

Hrvatske košarkašice uspješno su startale u kvalifikacijama za Europskog prvenstvo 2015. godine. U sklopu skupine F slavile su kod Bugarki 69:65.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Solidne Bugarke držale su priključak samo u prvih 10 minuta utakmice, a onda je u drugoj četvrtini naša reprezentacija preuzela konce utakmice u svoje ruke. Drugu i treću četvrtinu naše su igračice dobile s pet, odnosno četiri poena razlike, te su u posljednju dionicu ušle s komotnih +7. Bugarke u nijednom trenutku nisu došle na bliže od pet poena razlike, nego su tek u posljednjim sekundama slobodnim bacanjima postavile konačan rezultat.

Radostina Dimitrova držala je Bugarsku u igri tijekom cijele utakmice, koju je zaključila s 21 poenom i dva skoka. Pogodila je čak pet trica iz osam pokušaja, te je bila na 50 posto uspješnosti za dva poena (3/6).

Hrvatska je imala četiri dvoznamenkaste igračice, a najefikasnija je bila Jelena Ivezić sa 17 poena, sedam skokova i šest asistencija. Marija Režan pridodala je 12 poena i sedam skokova, dok je Luca Ivanković upisala 10 koševa i šest skokova.

Hrvatska se sada vraća kući i za tri dana u Slavonskom Brodu ugošćuje reprezentaciju Izraela, za nijansu kvalitetniju od Bugarske.

Prvoplasirane reprezentacije skupina i pet najbolje drugoplasiranih kvalificirat će se na Europsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Rumunjskoj.

 

Kvalifikacije za EP, košarkašice, 1. kolo:

Skupina F

Bugarska – Hrvatska 65:69

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider