Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljantni Rose

Uoči All-Star vikenda Bullsi razbili Cavse

Odigrana je posljednja utakmica u NBA ligi prije All-Star vikenda u New Yorku. Bio je to derbi Istočne konferencije u kojem je Chicago razbio Cleveland sa 113:98...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derrick Rose bio je fantastičan, kao i kompletna momčad Bullsa. Čovjek kojeg su ozljede u posljednje dvije sezone spriječavale da pokaže puni raspon svog talenta okončao je susret s 30 poena, a veliku je pomoć dobio od Paua Gasola i Tonyja Snella. Španjolski centar zabio je 18 poena i upisao 10 skokova, dok je Snell, koji je startao umjesto Jimmyja Butlera, ubacio 22 koša.

Kod Cavaliersa, koji su pretrpjeli tek drugi poraz u posljednjih 16 utakmica i za koje nije igrao krilni centar Kevin Love, je najefikasniji bio LeBron James s 31 poenom, pet skokova, četiri asistencije, ali i čak osam izgubljenih lopti. Slabu je večer imao Kyrie Irving koji je šutirao tek 33 posto iz igre (6-18), a ništa bolji nije bio ni J.R. Smith s 30 posto šuta (3-10).

Cavsi su se solidno držali do poluvremena kada su zaostajali sedam poena, no nakon što su Bullsi otvorili nastavak s 8:0 priči je bio kraj. Uspio je James približiti Cleveland na sedam poena razlike, no bliže od toga nije išlo.

Pred nama je All-Star vikend, odnosno stanka s NBA utakmicama do idućeg četvrtka. Noćas je na rasporedu utakmica između igrača koji igraju u svojoj prvoj ili drugoj godini u NBA ligi, ali u malo izmjenjenom formatu. Po prvi će puta susret odigrati selekcija domaćih (američkih) košarkaša protiv stranaca. Kod stranaca će zaigrati i naš Bojan Bogdanović, kao i bosansko-hercegovački košarkaš Jusuf Nurkić.

NBA liga, četvrtak:

Chicago - Cleveland 113:98

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider