Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nitko nije zabio više trica

VIDEO Umirovio se jedan od najvećih šutera svih vremena

Legendarni šuter Ray Allen u utorak je i službeno objavio da odlazi u mirovinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

41-godišnji Allen objavio je kako odlazi u mirovinu nakon 18-godišnje karijere i da se povlači ''u potpunosti u miru sa samim sobom. Bivši peti ''pick'' drafta odlazi kao jedan od najvećih šutera svih vremena, a posebno će mu u sjećanju ostati naslovi s Bostonom i Miamijem.

Ray Allen ne igra u ligi od sezone 2013-14, kada je nosio dres Heata, no često je bio povezivan s drugim momčadima u posljednje dvije godine, dok je nedavno razmatrao ponude Warriorsa i Cavsa. No, očito je prelomio i definitivno rekao zbogom profesionalnom igranju.

U sklopu posta ''Pismo mojem mlađem sebi'', objavljenom u utorak, Allen je među ostalom napisao: ''Danas ovo pišem tebi kao 41-godišnjak koji se umirovio.''

Legendarni šuter je u svojoj karijeri deset puta bio All-Star igrač i u svojoj karijeri igrao ukupno za četiri momčadi, Buckse, Sonicse, Celticse i Heat. Po jedan naslov osvojio je s Bostonom i Miamijem i trenutno je vodeći po broju trica u NBA-u s 2,973 ubačene, 413 više nego itko drugi u ovom trenutku.

U svom pismu također je pohvalio bivše suigrače LeBrona Jamesa, Dwyane Wadea, Kevina Garnetta i Paula Piercea.

''Ljudi s kojima ćeš osvojiti naslove svi će biti različite osobe, a ono što ih čini pobjednicima su dosadne stare navike koje nitko ne vidi. Oni se natječu da vide tko će se prvi pojaviti u teretani i posljednji iz nje izaći'', napisao je dvostruki NBA prvak.

Allen je u svojoj bogatoj karijeri imao prosjek od 18,9 poena u 1,300 odigranih utakmica u regularnoj sezoni. Također je zadnji od velike trojke Celticsa, koja je osvojila naslov 2008., koji je najavio odlazak u mirovinu. Garnett se već umirovio, dok je Pierce to najavio na kraju ove sezone. Nakon Bryanta, Duncana i Garnetta, NBA je ostao bez još jednog velikana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider