Košarka
SPORTOVI
Košarka
za Grčku ih još ima

Ulaznice za Eurobasket: Arena rasprodana za Sloveniju

Hrvatski ljubitelji košarke uskoro će doći na svoje, jer Zagreb je jedan od gradova domaćina Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvanaest dana uoči početka Eurobasketa, tijekom kojega će u prvom krugu natjecanja domaćin jedne od skupina biti Hrvatska, direktor tvrtke EuroBasket 2015 Boris Jakimenko objavio je kako pripreme teku prema planu, a izvijestio je i javnost o količini prodanih ulaznica, poglavito za utakmice hrvatske reprezentacije...

"Dosada je ukupno prodano 54.831 karata, a naš je plan bio da dosegnemo brojku od 75.000. S obzirom na naviku naših ljudi da karte kupuju u posljednji trenutak, ne sumnjamo kako ćemo ostvariti plan. Što se pojedinačnih utakmica tiče, za onu protiv Slovenije ulaznica više nema u slobodnoj prodaji, dosada je ukupno prodano 10.043 karata, a oko 3000 preostalih namijenjeno je klubovima i županijskim savezima".

"Ako što od toga preostane, tada će te ulaznice biti puštene u prodaju dva-tri dana prije utakmice. Za utakmicu protiv Grčke prodano je 8025 ulaznica, a za preostale tri utakmice naše reprezentacije, Makedoniju, Nizozemsku i Gruziju, dosada je prodano od po pet do šest tisuća. Moram naglasiti kako je najveća navala na ulaznice bila u danima nakon što je naša U19 reprezentacija osvojila srebro, te nakon nedavnih pobjeda seniorske reprezentacije u pripremnim utakmicama, tako da su naši igrači i izbornici najzaslužniji za prodaju karata", izjavio je Jakimenko koji se osvrnuo i na strahovanja kako bi na utakmici Hrvatska - Slovenija u zagrebačkoj Areni moglo biti više slovenskih nego hrvatskih navijača.

Svi u Arenu! Nadglasajmo Slovence

"Za tu utakmicu u Sloveniji je u prodaju bilo pušteno 3100 ulaznica i to isključivo preko agencije. Ostale ulaznice prodane su na prodajnim mjestima u Hrvatskoj tako da sam siguran da će biti barem dvostruko više hrvatskih nego slovenskih navijača".

Jakimenko je dodao kako je za preostale četiri utakmice slovenske reprezentacije dosada prodano po oko 5000 ulaznica, za utakmicu Grčka - Makedonija oko 2000, a za ostale utakmice po oko 1000.

Osvrnuo se Jakimenko i na cijene ulaznica koje se kreću od 10 do 33 eura za utakmice zagrebačke skupine C.

"FIBA nas je kritizirala da su cijene ulaznica preniske za takav događaj kao što je Eurobasket, a mi smo pak svjesni kako je ta cijena za naše građane visoka, tako da smo pokušali napraviti nekakav kompromis po tom pitanju. Za usporedbu vam mogu reći cijene ulaznica u ostalim zemljana, u Latviji se one kreću od 10 do 40 eura, u Njemačkoj od 15 do 95 eura, a u Francuskoj od 30 do 360 eura. Naravno, one najskuplje u Francuskoj su za finale".

Samo uređenje Arene za Eurobasket započet će tek po završetku posljednjeg pripremnog turnira, koji će se održati od srijede do petka, a na kojemu će uz Hrvatsku još igrati Estonija, BiH i Izrael.

"To nam nalažu pravila FIBA-e, koja nam šalje svoje koševe i parket, a koji dolaze 29. kolovoza, dakle dan nakon završetka turnira".

Otvaranje Eurobasketa na trgu Bana Jelačića

Otvaranje čitavog Eurobasketa održat će se upravo u Zagrebu i to 3. rujna na Trgu bana Jelačića. Čitav program otvaranja započet će u 20.30 sati, a nakon obaveznog službenog dijela tijekom kojega će se govore održati predsjednik europskog ogranka FIBA-e i zagrebački gradonačelnik, besplatni koncert za okupljene održat će legendarna zagrebačka rock-skupina "Prljavo kazalište".

"Nadamo se da će se našem pozivu na otvaranje odazvati i predsjednica i premijer", kazao je Jakimenko.

Organizatori zagrebačkog dijela Eurobasketa najavili su i dvije fan-zone tijekom prvog kruga natjecanja, jedan će biti u neposrednoj blizini dvorane, a druga na Trgu bana Jelačića. Za tu drugu nadaju se kako će ostati aktivna i dugo tijekom drugog kruga jer bi to značilo da je naša reprezentacija ostvarila veliki rezultat.

Raspored utakmica reprezentacije Hrvatske

5. rujan Hrvatska - Slovenija 21:00 (rasprodano)

6. rujan Hrvatska - Grčka 21:00 (ulaznice od 75-250 kuna, samo za tribine predviđene za grčke navijače)

8. rujan Hrvatska - Makedonija 21:00 (ulaznice od 75-250 kuna)

9. rujan Hrvatska - Nizozemska 21:00 (ulaznice od 75-250 kuna)

10. rujan Hrvatska - Gruzija 18:00 (ulaznice od 75-250 kuna)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider