Košarka
SPORTOVI
Košarka
Promjena filozofije igre

U LA-u se nazire svijetlo na kraju tunela: 'Sve kreće od Bryanta'

Nakon dvije uzastopne domaće pobjede (Utah, Oklahoma City) stvari djeluju puno pozitivnije u redovima Los Angeles Lakersa iako su i dalje tek 10. u poretku Zapadne konferencije NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutno su košarkaši Lakersa na omjeru pobjeda i poraza 19-25, ali u posljednje dvije utakmice ukazalo im se svjetlo na kraju tunela i to nakon što su promijenili filozofiju igre. Naime, Kobe Bryant prestao je forsirati šut i posvetio se razigravanju momčadi, pa je tako u zadnje dvije utakmice upisao po 14 asistencija. Lakersi ove sezone imaju omjer 13-3 kada Bryant uputi 19 ili manje šuteva prema košu, a 6-22 kada ispuca 20 ili više lopti.

''Kobe sve započinje. Nije forsirao šut i distribuirao je loptu. Igrao je i sjajnu obranu. Sve započinje s njim, ali i svi ostali pridonose'', rekao je trener Lakersa Mike D'Antoni.

''Trenutno radimo dobar posao, iskreni smo jedni s drugima i računamo jedni na druge. To je velika razlika. Pokušavam se razviti i pronaći ono što nam treba kao klubu'', komentirao je Bryant, koji je protiv Thundera iz igre gađao 8-12, te je ukupno zabio 21 koš.

''Pronašli smo nešto što funkcionira, to je sigurno i nešto zbog čega se možemo dobro osjećati. Mislim da način na koji sada igramo može biti jako uspješan'', dodao je Pau Gasol. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider