Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Superman' koji to nije

U LA-u moraju progledati: Howard zabio posljednji čavao u lijes

'Svemirska' razmjena, kako su joj tepali mnogi mediji, prošlo je ljeto izmamila osmijeh na licima navijača Lakersa. Dwight Howard bio je posljednja slagalica za novu sezonu. Sve do njenog početka i prosvjetljenja u gradu glamura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo je trajala sapunica oko toga gdje će 'Superman' nastaviti svoju karijeru. Dallas i Brooklyn bili su najozbiljniji kandidati ili barem oni koji su najviše uprli oko Howardova dolaska. No, brzo je odjeknula vijest kako je ponajbolji centar današnjice sve dogovorio s Lakersima. I priče su mogle krenuti...

Sami pogled na prvu petorku 'Jezerčana' izgledao je zastrašujuće po sve ostale. Imati u momčadi čak četiri buduća Hall of Fame igrača nešto je čime se rijetko tko mogao pohvaliti. Dapače, već su krenule prognoze kako ćemo na ljeto 2013. svjedočiti velikom finalu Miamija i Lakersa, spektakularnom dvoboju dvojice najboljih košarkaša današnjice Bryanta i Jamesa, lucidnostima Stevea Nasha, atrakcijama Dwyane Wadea i dominaciji pod košem Howarda. Sve to bila je zabluda.

Nakon što je odigrano više od pola sezone, Lakersi se nalaze u grčevitoj borbi za 'playoff'. Stvari u gradu anđela ne funkcioniraju već mjesecima. U stvari, od dolaska Howarda nikad ni nisu funkcionirale. Nije pomogla smjena trenera, nije pomogao povratak Nasha nakon izbivanja zbog ozljede, nije pomogla Bryantova transformacija iz strijelca u asistenta, a ne pomažu bome ni kritike. Howard je nesretan. Pitanje je li uopće i bio sretan, jer način na koji doprinosi igri svoje momčadi jednak je onom Hulka u Zenitu. Puno para, malo muzike.

Zašto Howard nije za Lakerse?

Centar Lakersa pokazao je više nedostataka nego ijedan superstar u posljednje vrijeme. Od toga da ne može držati konstantu u igri, da stalno ulazi u konflikte, ne igra obranu, da ne može prihvatiti drukčiju ulogu u momčadi i ono što je najvažnije – da ostavi ego po strani.

Kobe Bryant godinama je neprikosnoveni gazda u Lakersima, što potvrđuje svake večeri. Veličina igrača je kad se može prilagoditi situaciji na parketu i to je Bryant zorno pokazao Howardu. Više puta ove sezone. I koji je bio odgovor uvrijeđene zvijezde? ''Ne, ne mogu reći da uživam u Lakersima.''

Ukoliko Mitch Kupchak ima imalo obzira prema svojima navijačima, odmah će se riješiti Howarda. Već danas. Igrač kojem ugovor istječe na kraju sezone i koji nikako da shvati kako nije u Hollywoodu nego Staples Centru, poput utega je za trenera i suigrače.

Sukob Bryanta i Howarda

''Osjećam se jadno i pregaženo. Nadam se da se tako osjećaju i moji suigrači i da ćemo promijeniti sve loše stvari napravljene ove večeri. Kada te netko razbije s 20 ili 30 poena, onda je posljednja stvar koju moraš imati na pameti zafrkancija i smijanje'', rekao je Bryant poslije zadnjeg poraza, onog od Clippersa.

Kobe je pritom mislio na Dwighta, kojeg su kamere TNT-a uhvatile kako na kraju čestita suparnicima s kojima se smijao, šalio, pa gotovo i radovao svemu što je prethodilo. I to nije bilo prvi put da su se Kobe i Howard zakačili.

''Moj prioritet je da se zabavljam na parketu. Nema ljepšeg osjećaja nego kad uživam dok igram košarku. Trenutačno? Nisam sretan u tom klubu, to je istina'', rekao je Howard na All-Star vikendu. Pametnom dovoljno.

Za 'Supermana' se još uvijek može puno toga dobiti, a s njim jako puno izgubiti. Sumnjamo da će za njim u Los Angelesu žaliti. Vremena je sve manje, a 'playoff' sve bliže...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider