Košarka
SPORTOVI
Košarka
Glatkih 3-0

Tomićeva Barcelona prva izborila Final Four Eurolige

Košarkaši Barcelone prvi su sudionici ovogodišnjeg euroligaškog Final Foura koji će se igrati u Milanu. U trećoj utakmici četvrtfinala Katalonci su kao gosti svladali Galatasaray sa 78-75...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na taj su način najkraćim mogućim putem došli do završnog turnira premda im u nedjelju u Istanbulu nije bilo nimalo lagano.

Galatasaray je vodio većim dijelom prvog poluvremena i na odmor otišao s vodstvom 40-35. U nastavku se Barcelona, koja je igrala bez ozlijeđenog kapetana Juana Carlosa Navarra, probudila i vratila prednost na svoju stranu, a kad je manje od pet minuta prije kraja imala u džepu vodstvo 67-60, činilo se da je priči kraj.

Međutim, Galatasaray je serijom 10-1 ponovno došao do prednosti (70-68) i uveo utakmicu u neizvjesnu završnicu. U posljednjim su sekundama domaći ipak više griješili i Brad Oleson je serijom slobodnih bacanja donio Barceloni pobjedu i Final Four.

U pobjedničkom je sastavu Marcelinho Huertas ubacio 16 koševa, spomenuti Oleson je dodao 13, a naš je Ante Tomić za 20 minuta igre ostvario učinak od šest koševa (šut iz igre 3-8), isto toliko skokova i jedne asistencije. Mario Hezonja je bio u kadru Barcelone, ali nije ulazio u igru. Kod domaćina su najefikasniji bili Carlos Arroyo s 21 i Zoran Erceg s 19 koševa. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider