Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Jedan do najboljih

Tomić utišava euforiju: Evo koje je upozorenje poslao pred Ukrajinu!

Ante Tomić prokomentirao je pobjedu Hrvatske protiv Grčke i najavio četvrtfinale s Ukrajinom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Tomić osvrnuo se na teško izborenu pobjedu protiv Grčke 92-88 na Eurobasketu u Sloveniji, kojom je hrvatska reprezentacija osigurala prvo mjesto u F skupini i ogled protiv Ukrajine u četvrtak u četvrtfinalu.

>> HRVATSKA pobijedila i Grke: Kakva drama u produžecima!

>> Repeša priznao pogrešku: Trebamo pomoć navijača protiv Ukrajine!

Uz Bojana Bogdanovića koji je s 22 koša bio prvi strijelac utakmice, Ante Tomić je s 15 koševa i 12 skokova bio najzaslužniji za sedmu uzastopnu pobjedu hrvatske selekcije na europskoj smotri.

"Uvijek je isto kada igrate protiv Grčke, odnosno protiv Spanoulisa i Zisisa. Možete od njih očekivati i četiri ili pet ''pick and rolla'' u jednom napadu. Teško se od toga braniti kvalitetno cijelu utakmicu. Imali smo određenih problema s time, ali to je i normalno jer 90 posto njihovog napada je ''pick and roll' igra", rekao je Tomić.

"Nismo imali snagu i žar koji su nas krasili u prethodnim utakmicama. Bila je dosta čudna utakmica. Otvorili smo dvoboj tako-tako, u prvom poluvremenu je sve nalikovalo na prijateljsku utakmicu, a onda je u nastavku bilo sve žešće i žešće. Na kraju smo imali i puno, puno sreće što smo uspjeli pobijediti", priznao je Tomić.

Nakon sedam pobjeda u nizu, Hrvatska će onu osmu i najvažniju tražiti u četvrtak protiv Ukrajine.

"Puno nam to znači, želimo nastaviti tu pobjedničku seriju, dobro je to za naše samopouzdanje i za sve naše navijače koji nas dolaze ovamo bodriti. No, ako izgubimo u četvrtfinalu, sve ovo što smo dosad napravili neće značiti ništa", zaključio je Tomić.

Bojan Bogdanović dodaje: "Konačno smo pobijedili i tu Grčku, a sada imamo sjajnu priliku dosegnuti za nas magično polufinale. Ukrajinci imaju atletsku momčad, ali igrali smo već s njime, znamo kako ih pobijediti", zaključio je Bogdanović. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider