Košarka
SPORTOVI
Košarka
'El Clasico' u finalu

Tomić predvodio Barcelonu do 18. naslova prvaka Španjolske!

Košarkaši Barcelone osvojili su 18. naslov naslov prvaka Španjolske, nakon što su u četvrtoj utakmici finala Endesa lige slavili protiv Real Madrida 83-81...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić dominirao je utakmicom i vodio Barcelonu do naslova. Ubacio je 22 poena, upisao devet skokova, dvije ukradene, ali i pet izgubljenih. No s valorizacijom 28 bio je uvjerljivo najbolji igrač susreta.

Ključna je bila prva četvrtina u kojoj je Barcelona stekla prednost od šest poena, a potom je istu održavala do posljednje dionice. Real Madrid je uspio poravnati pred kraj susreta na 76-76, ali je onda uslijedila serija Barcelone od 5-0, od koje se "kraljevski klub" više nije oporavio.

Osim Tomića, Juan Carlos Navarro je također bio odličan u redovima novih prvaka s 14 poena, tri skoka i dvije asistencije. Imao je i sedam izgubljenih lopti, ali nakon osvojenog naslova zasigurno mu nitko neće zamjeriti. Rudy Fernandez je predvodio Real s 13 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Spomenimo i da su utakmicu obilježili suci s nekoliko kontroverznih odluka u korist Barcelone, zbog čega je žestoko protestirao trener gostiju Pablo Laso. Sudac je s njime izgubio strpljenje u trećoj četvrtini, te ga je isključio sa susreta.

Barcelona je vratila naslov u svoje vlasništvo nakon što je prošle dvije godine trofej pobjednika pripao Realu. (TS)

 

Endesa liga, finale, 4. utakmica:

Barcelona – Real Madrid 83-81

Barcelona dobila seriju s 3-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider