Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šokirao Višnjik

Tomas Zadranima 'ukrao' pobjedu tricom dvije sekunde prije kraja

Spasio je Marko Tomas nade Cedevite u Final four kada se sve činilo izgubljenim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodio je Marko Tomas 2.2 sekunde prije kraja pobjedničku tricu za košarkaše Cedevite, koji su njome pobijedili Zadar 74-73 u prvoj utakmici 19. kola ABA lige. U preostalom vremenu Amerikanac Travis nije uspio realizirati napad za pobjedu.

Tomas si je pri ključnom ubačaju sam fino kreirao šut, nakon što mu je povratni pas prilično nezgrapno odigrao Bracey Wright. Ubacio je Tomas sedam od posljednjih devet Cedevitinih koševa na utakmici. Pobjedu su momčadi Ace Petrovića pred zadarskom publikom donijeli on i Marino Baždarić, koji je pak od posljednjih 17 koševa zagrebačkog sastava ubacio deset.

Baždarić je utakmicu završio sa 16 koševa i sedam skokova, a Tomas je dodao 15 koševa, šest skokova i četiri osvojene lopte.

Travis je za Zadrane ubacio 13 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Ante Delaš dodao 13 koševa i šest skokova.

Uz utakmicu više Cedevita se sedam kola prije kraja osnovnog dijela lige probila na četvrto mjesto s omjerom 11-8.

ABA liga, 19. kolo:

Zadar - Cedevita 73-74

Redoslijed: 1. Igokea 15-3, 2. Crvena zvezda 12-6, 3. Partizan 12-6, 4. Cedevita 11-8, 5. Budućnost 10-8, 6. Radnički 10-8, 7. MZT 10-8... 11. Zadar 7-12...
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider