Košarka
SPORTOVI
Košarka
Moguća nova operacija

Težak udarac za Thunder: Kevin Durant aut do kraja sezone?

Četverostruki najbolji strijelac NBA lige i najkorisniji igrač prošle sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, krilo Oklahoma City Thundera Kevin Durant osjetio je nove probleme u desnom stopalu, koje je ove sezone već dva puta operirao, te je njegov povratak na parket ove sezone upitan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Durant se 23. veljače podvrgnuo drugoj operaciji stopala nakon što mu je ugrađeni vijak iz prve operacije stvarao bolove. Očekivalo se kako bi se Durant mogao vratiti u momčad tijekom sljedećeg tjedna, ali i novi vijak mu stvara probleme, te je povratak odgođen do daljnjega.

"Trenutačno smo odlučili udaljiti ga s parketa kako bi stručnjaci mogli donijeti odluku o vremenu povratka. Kada bude zdrav, vratit će se i igrati. Ako će to znači da će propustiti ostatak ligaškog dijela sezone, onda će propustiti ostatak ligaškog dijela, a ako ne bude spreman niti za doigravanje, propustit će i doigravanje", izjavio je generalni menadžer Thundera Sam Presti.

Zbog problema s ozljedama Durant je ove sezone odigrao samo 27 utakmica tijekom kojih je prosječno ubacivao 25.4 koševa uz 6.6 skokova i 4.1 asistencija.

Prošle sezone je sa 32.0 koša po utakmici po četvrti put u karijeri postao najbolji strijelac NBA lige, nakon što je tu titulu ponio u tri sezone zaredom, od 2009/10. do 2011/12.

Bez Duranta s kojim je posljednjih sezona bila u samom vrhu NBA lige, Oklahoma se ove sezone bori za ulazak u doigravanje, trenutačno je osma u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 38-30, dok su deveti New Orleans Pelicansi, koji trenutačno ne idu u doigravanje na 37-31.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider