Košarka
SPORTOVI
Košarka
Seattle na nogama

Teška bitka za Kingse: Gdje će igrati, u Sacramentu ili Seattleu?

Jaka izaslanstva gradova Seattlea i Sacramenta pokušat će uvjeriti Upravni odbor NBA lige da je baš njihov grad zaslužio pobjedu u neviđenoj bitci za Sacramento Kingse…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chris Hansen, voditelj investicijskog fonda, vodi skupinu koja je potpisala uvjetni dogovor s obitelji Maloof, sadašnjim većinskim vlasnicima Kingsa, o uvjetnoj kupnji većinskog udjela kluba. Hansen želi predstaviti svoju skupinu i objasniti viziju kako bi NBA košarku vratio u Seattle, nakon pet godina izbivanja. Podsjetimo, Seattle je 2008. godine ostao bez SuperSonicsa, koji su preselili u Oklahomu i postali Thunder.

Hansen je u utorak iznio tvrdnju kako se gotovo 45.000 NBA fanova u području grada Seattlea već prijavilo za kupnju sezonskih ulaznica, ukoliko se Kingsi prebace u Seattle.
Izaslanstvo Sacramenta predvodi gradonačelnik Kevin Johnson, koji već gotovo tri godine vodi borbu kako bi Kingse zadržao u svom gradu. Okružen je s nekoliko članova privatne skupine koja je dala ponudu za kupnjom Kingsa i izgradnjom nove arene.

Johnson je u New Yorku od ponedjeljka ujutro na pripremama za izlaganje, te je rekao kako je njegov grad učinio sve što je NBA liga zatražila od njega.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider