Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svi popadali od šoka

Uznemirujući video: Stravična ozljeda američkog košarkaša!

Michigan protiv Syracusea i Louisville protiv Wichita Statea igrat će iduće subote u polufinalnim dvobojima košarkaškog NCAA doigravanja u Atlanti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michigan je tu čast izborio prvi pobijedivši u nedjelju uvjerljivo Floridu u Arlingtonu 79-59. Od početka su Wolverinesi krenuli žestoko, poveli 13:0 i držali golemu prednost do kraja.

Predvodili su ih Nik Stauskas, kanadski novak litavskog podrijetla koji je ubacio 22 poena šutirajući pritom trice savršenih 6/6, krilni centar Mitch McGary, također novak, s 11 koševa i devet skokova, te playmaker Trey Burke s 15 koševa, osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Izborila je momčad Michigana završni turnir četiriju najboljih sveučilišnih momčadi u SAD-u prvi put nakon 1993. godine i famoznog Fab Fivea, kada su ih do regionalnog naslova i finala nacionalnog doigravanja vodili Chris Webber, Juwan Howard i Jalen Rose, potpomognuti Jimmyjem Kingom i Rayom Jacksonom, svi redom studenti prve godine.

U posljednjem je četvrtfinalu Louisville Ricka Pittina podjednako uvjerljivo pobijedio Duke Mike Krzyzewskog 85:63 zahvaljujući sjajnom ulasku u drugo poluvrijeme. Od 42:42 rezultata otišli su Cardinalsi na vodstvo 64:48 i utakmica je bila prelomljena.

Russ Smith ponovno je bio nezaustavljiv u Pittinovoj momčadi s 23 koša. Senegalac Gorgui Deng briljirao je pod koševima s 14 koševa, 11 skokova i četiri blokade, dok je fantastični razigravač Peyton Siva, inače najzaslužniji za rezultatsko odljepljivanje, pridonio sa 16 koševa i četiri asistencije.

Utakmicu u Indianapolisu obilježila je stravična ozljeda Louisvilleova beka Kevina Warea, koji je 6.5 minuta prije kraja prvog poluvremena, pri jednom nezgodnom doskoku, slomio desnu nogu.

Nesretnom košarkašu potkoljenica se doslovno prepolovila pod pravim kutom. Dvorana je zanijemjela, suigrači i trener unesrećenog zaplakali su u očaju, a utakmica je nastavljena pod vrlo mučnim dojmom doživljene tragedije.

Ware je, nakon što mu je noga imobilizirana, iznesen iz dvorane na nosilima.

Produkcijska kuća zadužena za prijenos (CBS), nakon što je jednom reprizirala ozljeđivanje nesvjesna težine ranjavanja, odustala je od daljnjeg ponavljanja snimke.

 

NCAA doigravanje, regionalna finala:

Regija Srednji zapad:

Duke (2) – Louisville (1) 63:85

Regija Jug:

Michigan (4) – Florida (3) 79:59

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider