Košarka
SPORTOVI
Košarka
Posjetili Memorijalno groblje

Supruga košarkaške legende: Krešo bi danas bio jako sretan

Ljerka Ćosić, supruga proslavljenog košarkaša Krešimira Ćosića čije ime nosi hrvatski Kup, rekla je u srijedu na prijemu kod vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da "bi i Krešo danas bio izuzetno sretan", te zahvalila svima koji su zaslužni što se završni turnir igra u Vukovaru...

"Nama je važna svaka gesta, i u simboličnom i svakom drugom smislu, koja doprinosi boljem ozračju života u Vukovaru i u prvi plan stavlja ono čega je Vukovar simbol za cijelu Hrvatsku", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na prijemu povodom završnice Kupa Krešimira Ćosića, kojoj je Vukovar domaćin 18. i 19. veljače, posebno zahvalivši Hrvatskom košarkaškom savezu, KK Cedeviti te supruzi pokojnog Krešmira Ćosića, Ljerki Ćosić, koja je sa sinom Krešimirom bila među uzvanicima.

"Izuzetno sam sretna i mislim da bi i Krešo danas bio izuzetno sretan. Hvala HKS-u, Cedeviti, gradonačelniku Penavi i svim ostalima koji su pripomogli da se ovako nešto lijepo dogodi upravo u Vukovaru", kazala je u kratkom i emotivnom govoru Ljerka Ćosić.

Ponos što se završnica Kupa Krešimira Ćosića igra upravo u Vukovaru izrazio je i glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić, rekavši kako Hrvatska ima rijetku privilegiju da se nacionalni kup zove po nekom tko je član Kuće slavnih.

"Želim svim sudionicima da se ponašaju, igraju i žive u duhu u kojem se ponašao, igrao i živio Krešimir Ćosić. Ovo su naše najbolje četiri momčadi i neka najbolja pobijedi", poručio je Drakšić.

Legendarnog Krešimira Ćosića prisjetio se i Vlado Vanjak iz Cibone rekavši kako Ćosić nije bio samo veliki igrač, već i veliki domoljub. Krešimir Novosel iz Cedevite podsjetio je kako taj klub ima već potpisanu suradnju s košarkaškim klubom iz Borova, a koju misle proširiti i na druge segmente.

"Ovo je najveći domaći događaj u košarci jer u završnici Kupa, za razliku od finala prvenstva, igraju čak četiri ekipe i želim da najbolji pobjedi", kazao je direktor Cedevite.

Želju da najbolji pobjedi izrazio je i legenda KK Zadra Branko Skroče rekavši kako kao veliki optimist misli da će to biti njegov klub. Po riječima Marka Šamanića, sportskog direktora riječkog Kvarnera 2010., igrači te ekipe izuzetno se ugodno osjećaju u Vukovaru i spremni su ostaviti trag na turniru.

Nakon prijema kod gradonačelnika Ivana Penave, sudionici završnice Kupa Krešimira Ćosića predvođeni predstavnicima HKS-a položili su vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te upalili svijeću za sve poginule i nestale u obrani toga grada 1991. godine.

Prva polufinalna utakmica između Cedevite i Kvarnera 2010 igra se večeras u sportskoj dvorani u Borovu u 18 sati, dok u 20,15 sati igraju Cibona i Zadar. Finale je u četvrtak u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider