Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rekorder ACB lige

Suparnik Hrvatske na Eurobasketu dobio veliko pojačanje

Košarkaška reprezentacija Gruzije, budući suparnik Hrvatskoj na Eurobasketu kasnije ove godine, dobila je veliko pojačanje u liku Jacoba Pullena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog ozljede je svoj nastup otkazao Ricky Hickman (29), koji je igrao na Eurobasketu 2013. godine. Umjesto njega Gruzijski košarkaški savez (GBF) prijavio je Jacoba Pullena kao svog stranca u reprezentaciji za Eurobasket.

Riječ je o 25-godišnjem razigravaču, koji je samo sezonu ranije igrao za Barcelonu. Amerikanac je već igrao za Gruziju, ali u kvalifikacijama za spomenuti Eurobasket 2013. godine. Bio je ponajbolji igrač Gruzije, odveo je reprezentaciju na Eurobasket, ali je savez tada odlučio da Hickman zaigra u Sloveniji umjesto njega.

Pullen je u Europi ostao zapamćen kao košarkaš koji je srušio rekord velikog Oscara Schmidta. On je na jednoj utakmici Endesa lige ubacio čak 12 trica, oborivši pritom rekord lige koji je s 11 ubačenih trica postavio Schmidt 1994. godine.

Gruzija će tako na Eurobasketu, koji će se između ostalog održati i u Hrvatskoj, biti znatno pojačana, a osim Pullena suparnički koš trebali bi zatrpavati Manučar Markoišvili, Viktor Sanikidze, Tornike Šengelia i Zaza Pachulia (NBA liga).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider