Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pitanje je financija

Stojko Vranković za Novu TV otkrio jednog od kandidata za izbornika

Gost Dnevnika Nove TV bio je novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vranković je u subotu izabran za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, a za Novu TV otkrio je u kojem smjeru želi ići i koji su mu ciljevi.

Što se mora poklopiti pa da konačno dočekamo medalju nakon više od 20 godina?

''Žao mi je što Žižić nije bio na kvalifikacijskom turniru za Rio i kasnije na samim Igrama, mislim da bi nam puno pomogao. Smatram da imamo dobru podlogu, pokazalo je to zadnje reprezentativno ljeto, a nismo igrali s najjačom postavom. Momci su pokazali da imaju srce i da mogu napraviti dobar rezultat.''

Što tu može predsjednik? Što ćete raditi drugačije od svojih prethodnika: Ivana Šukera i Danka Radića?

''Gospodin Šuker je prije godinu dana nama pružio šansu da uđemo u Stručni savjet, da malo organiziramo struku i pomognemo savjetima i iskustvom. I nastavit ćemo tako. Kao predsjednika, ne interesira me samo kancelarija nego da budem i uz teren.''

U subotu ste rekli da će izbornika predložiti Stručni savjet. Ali imate li okvirno neke kandidate (barem da li se radi strancu ili domaćem treneru)?

''Ja kao predsjednik sigurno neću odlučivati o tome, postoji Stručni savjet koji je oformljen na čelu s Dinom Rađom, tu je i naš proslavljeni košarkaš Toni Kukoč te četvorica trenera iz domaće lige. Špekulira se o Andrei Trinchieriju, premda je po majci Hrvat i on izuzetno dobro govori hrvatski tako da ga ne moramo smatrati strancem. On ima želju, samo je pitanje financijske prirode'', zaključio je Stojko Vranković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider