Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ne smiju ovdje stati

Što znači pobjeda Cedevite protiv Crvene zvezde?

Košarkaši Cedevite napokon su uspjeli slaviti u neizvjesnoj završnici. Nakon što su doživjeli šok protiv Zaragoze, igrači Jasmina Repeše su okrenuli minus 11 protiv lidera ABA lige Crvene zvezde…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselje i zadovoljstvo u Domu sportova. Tako nešto nužno je trebalo Cedeviti za dizanje samopouzdanja nakon posrtaja u Europi. Naime, zagrebačka momčad izgubila je sve tri europske utakmice kod kuće nakon tijesne završnice. A ona posljednja, tricom Rudeža sa sirenom bila je posebno bolna.

Velikom serijom 14-2 u zadnjoj četvrtini Cedevita je pokazala zube najboljoj momčadi ABA lige i šest kola prije kraja došla na samo pobjedu zaostatka. Final Four je praktično osiguran, jer bilo bi stvarno pogubno propustiti ovakvu priliku, a sada slijedi borba za prvo mjesto i potencijalnu mogućnost organizacije završnog turnira.

Cedevitu do kraja regularnog dijela čekaju gostovanja kod Radničkog, Szolnokija i Partizana, dok kod kuće igra s Union Olimpijom, Budućnosti i Igokeom. Nikako lagan raspored, pogotovo ako se uzme u obzir da Repešina momčad još živi europski san i nada se prolazu među 16 najboljih.

Uoči posljednjeg kola Lietuvos Rytas i Bešiktaš imaju po tri pobjede i dva poraza, dok Cedevita i Zaragoza imaju po dvije pobjede i tri poraza. U posljednjem kolu Cedevita gostuje kod Lietuvos Rytasa i potrebna joj je pobjeda s minimalno dva poena razlike.

U ABA ligi još teži zadatak u lovu na prvo mjesto. Cedevita do kraja ne bi smjela izgubiti ni jednu utakmicu, čekajući dva kiksa Zvezde koja je bolja u međusobnom ogledu zbog veće pobjede u Beogradu. Međutim, najveći ispiti za 'Vitamine' bit će gostovanja u Srbiji, sljedeće kolo protiv Radničkog i u zadnjem kolu kod Partizana.

Odigra li Cedevita naredni tjedan kao u transu, slavi u Litvi i nakon toga odnese vrijednu pobjedu kod Radničkog, a nije nemoguće, bila bi to potvrda kvalitete ove momčadi i sjajan zalog za nadolazeći rasplet sezone. Potrebno je spojiti jedan takav tjedan i sve tijesno izgubljene utakmice pale bi u zaborav. Ne trebamo ni spominjati koliko bi to značilo za samopouzdanje momčadi.

Puno toga je još u rukama Cedevite. U Eurokupu sami odlučuju o svojoj sudbini, dok unatoč tome što ovise o rezultatima Zvezde, u ABA ligi mogu poslati poruku slaveći u svih šest preostalih kola. A to bi bio pravi podvig. Repeša mora izvući maksimum u predstojećim utakmicama kako bi u igrače usadio vjeru da su u stanju pobjeđivati u dramatičnim završnicama i kod jakih protivnika.

U košarci je malo toga potrebno da se momčad trgne i uđe u seriju pobjeda, a Cedevita ima kvalitetu za takav niz. Ako je mogla kudikamo problemima opterećenija Cibona, onda može i njen ljuti rival. Za početak neka Acin Lietuvos Rytas bude sljedeći koji će imati neprospavanu noć…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider