Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
'Gospodin 50 40 90'

Steve Nash rekao zbogom profesionalnoj karijeri: Zauvijek će me boljeti...

Legendarni Kanađanin Steve Nash (41) obznanio je odlazak u zasluženu košarkašku mirovinu zbog kroničnih problema s leđima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaš NBA momčadi Los Angeles Lakersa nema više snage za borbu protiv bolova u leđima koji su mu uništili posljednje dvije sezone. U prošloj je zaigrao u svega 15 utakmica, dok ove sezone nije upisao ni sekundu na parketu.

"Kad sam potpisao za Lakerse imao sam velike snove o dizanju navijača i cijelog grada na noge. Bilo je i unosnijih ponuda koje sam odbio, jer sam želio biti ubačen u vatru, igrati igru visokih uloga u svom posljednjem NBA poglavlju. Nažalost, u drugoj utakmici sam slomio nogu i više ništa nije bilo isto", napisao je u oproštajnom pismu Nash.

Nash, koji je u NBA ligu ušao 1996. godine, u mirovinu odlazi kao jedan od 10 igrača koji su u povijesti NBA lige dvije uzastopne godine osvajali nagradu nakorisnijeg igrača regularnog dijela sezone. Bilo je to 2005. i 2006. godine kada je igrao za Phoenix Sunse.

"Zauvijek će me boljeti što navijači Phoenixa nisu dobili zasluženi naslov, dok sam bio tamo", stoji u pismu.

U karijeri je upisao 10 335 asistencija, što ga svrstava na treće mjesto svih vremena. Nash drži rekord NBA lige s četiri uzastopne sezone s prosjekom od barem 50% ubačaja iz igre, 40% ubačaja za tri poena, te 90% ubačaja s linije slobodnog bacanja.

Tri je puta bio izabran u najbolju NBA momčad sezone, te je osam puta zaigrao na NBA All-Star utakmici.

Osim u Phoenixu i Lakersima, Nash je proveo šest sezona u Dallasu, ali ni s jednom momčadi nije dospio dalje od finala Zapadne konferencije u doigravanju.

Nash je trenutno suvlasnik nogometne momčadi Vancouver Whitecaps koja se natječe u MLS-u, a nije objavio kakvi jesu li mu neki od budućih planova vezani za košarku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider