Košarka
SPORTOVI
Košarka
kakva lakoća...

VIDEO Igra se košarke: Curryju plješću i 'klanjaju' se suparnički navijači

To što Curry radi u ovim trenucima svojim suparnicima je u rangu znanstvene fantastike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji košarkaš današnjice Stephen Curry (27) još je jednom u noći s četvrtka na petak oduševio ljubitelje košarke svojim pucačkim i sposobnostima baratanja loptom. Curry je u pobjedi Golden Statea kod Orlanda Magica 130:114 upisao 51 poen, sedam skokova i osam asistencija. Razigravač je pogodio 20 od 25 šuteva iz igre, od čega 10 od 15 za tri poena.

Jedna od trica stigla je sa zvukom sirene, a Curry se pritom odrazio s centra igrališta! Nije prvi put ove sezone, ali svaki put iznova fascinira koliko je precizan. Tom je tricom Curry povećao prednost Warriorsa s pet na osam poena razlike, a njegov je ubačaj čak i domaća publika pozdravila iskrenim pljeskom i osmijehom.

U posljednjoj dionici Curry se našao u jednom duelu s Mario Hezonjom, ali ga ni hrvatski košarkaš nije uspio zaustaviti. Iako mu je bio na ruci, Curry si je uspio kreirati mali prostor, ali dovoljan da preko našeg reprezentativca pogodi svoju 10. tricu na susretu.

Zanimljivo, ovo je po drugi put u ovom mjesecu da je Curry upisao barem 50 poena i istovremeno pogodio 10 trica. Trenutno djeluje nezaustavljivo i čini se da samo ozljeda može spriječiti njega i Warriorse da odu do drugog uzastopnog naslova prvaka NBA lige...

Golden State je trenutno na omjeru pobjeda i poraza 52-5 i vrlo je blizu rušenja rekorda Jordanovih Chicago Bullsa, koji su regularni dio sezone završili s omjerom 72-10.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider