Košarka
SPORTOVI
Košarka
najveće priznanje

Curry ušao u klub 'besmrtnika': Slavio ispred golfera i - konja!

Košarkaš Stephen Curry i tenisačica Serena Williams proglašeni su najboljim sportašima godine u izboru Associated Pressa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izboru Associated Pressa za najboljeg sportaša godine izabran je NBA košarkaš Stephen Curry, dok je za najbolju sportašicu titulu ponijela američka tenisačica Serena Williams.

I dok je za Serenu ovo četvrti put u karijeri da dobiva veliko priznanje od Associated Pressa, Curry je ovo doživio po prvi put. On je postao tek četvrti košarkaš izabran u 85 godina ove ankete i to nakon Larryja Birda, Michaela Jordana i LeBrona Jamesa.

Curry je lani predvodio Golden State Warriorse do NBA titule nakon 40 godina posta, te je od prosječne pretvorio Warriorse u momčad koju jednostavno morate pogledati ako volite košarku.

Curry je pobijedio ispred golfera Jordana Spietha i konja American Pharoah, prvog grla koje je nakon 1978. pobijedilo na četiri najveće konjičke utrke u SAD-u.

Serena Williams je uzela tri Grand Slam naslova, no onaj posljednji u godini, US Open, joj je pobjegao za dvije pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider