Košarka
SPORTOVI
Košarka
"ubojica dječjeg lica"

Čudesni Curry ponovno na tronu: Pogledajte brutalno obaranje rekorda!

Curry je u posljednje dvije utakmice šutirao za tricu mizernih 2-16, a njegovu frustraciju zbog toga je platio New Orleans...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvije utakmice za zaborav po mnogima najbolji šuter svih vremena Stephen Curry srušio je novi rekord NBA lige! Razigravač Golden State Warriorsa ubacio je rekordnih 13 trica iz 17 pokušaja u slavlju svoje momčadi protiv New Orleansa 106:96.

Dosadašnji rekord od 12 trica u jednoj utakmici dijelili su Curry, Kobe Bryant i Donyell Marshall, no sada je "ubojica dječjeg lica" sam zasjeo na taj tron! Pogodio je šest trica do poluvremena, 10 do kraja treće četvrtine, a onda je posljednje tri stavio u zadnjih 12 minuta nakon čega se kompletna Oracle Arena podigla na noge i gromoglasnim navijanjem odala priznanje najboljem šuteru današnjice.

U povijesti NBA lige samo je u 11 navrata jedan igrač zabio 11 i više trica na jednoj utakmici. Curry je to napravio četiri puta i jedini je u povijesti kojem je to pošlo za rukom više od jednom. U cijeloj karijeri Steph je sedam puta zabijao 10 i vše trica na utakmici (po jednom 13 i 12, dva puta 11 te tri puta 10 trica).

Zanimljivo, rekord je stigao nakon dvije katastrofalne utakmice u kojima je Curry kombinirano gađao 2-16 za tri poena, te nakon što je u utakmici protiv LA Lakersa prekinuo čudesan niz od 157 utakmica u kojima je zabio barem jednu tricu (0-10). Čini se da je ta loša šuterska serija naljutila Curry, a zbog žrtva je postao New Orleans. Spomenimo i da je Steph utakmicu završio s 46 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider