Košarka
SPORTOVI
Košarka
BEKO BASKET TOUR

Statist Cedevita osvojila i jaki turnir u Zagrebu

Veliki broj prijavljenih ekipa i kvalitetna košarka obilježili su turnir BEKO BASKET TOURA 3x3 koji se ovoga vikenda održao na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U konkurenciji seniora sudjelovalo je 20 ekipa iako je interes za prijavama bio i veći. Ekipe su raspoređene u 6 skupina igrale kvalifikacije za ulazak u četvrtfinale. U prvom četvrtfinalu Fišer grupa nadigrala je Goclick.hr 15:9, dok je u drugom iskusni General Vasilije Mitu bio je bolji od Gumi defekta 16:8.

Uslijedila nam je fenomenalna utakmica između ekipe Sportme.hr koju je do vodstva 11:6 protiv Statist Cedevite predvodio odlični šuter Hrvoje Puljko. Uslijedio je fantastični preokret splićana koji su perfektnom obranom došli do polufinala pobjedom 15:13. Šteta što su se ove dvije ekipe našle već u četvrtfinalu. U zadnjem četvrtfinalu Nikaš je teško došao do 13:10 pobjede protiv Magle.

Nakon brojnih utakmica u programu Beko Basket Toura nastupili su proslavljeni hrvatski košarkaši Franjo Arapović, Veljko Mršić i Slaven Rimac koji su u revijalnoj igri zabavili prisutne. Svoj dio showa imali su i zagrebački breakdanceri koji su izveli brojne atraktivne vratolomije.

Nakon zabavnog dijela u prvom polufinalu gledali smo još jednu odličnu utakmicu između Fišer grupe (Dorian Ribarič, Veljko Grilj, Vanja Miletić, Damir Mijić) i ekipe General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Nikola Baran, Ivan Kovačević, Ivan Šujica). Brojne izmjene u vodstvu i čvrste obrane obilježile su utakmicu u kojoj je Fišer Grupa prodorima Ribariča došla do 15:10 pobjede i finala. Za GVM presudnom se pokazala isključujuća osobna Musulina.

U drugom polufinalu Statist Cedevita (Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Vitali) lagano se obračunala sa Nikašom i pobjedila 15:5. Prije završne utakmice u Beko natjecanju u tricama najpreciznijim se pokazao Georg Bolis, dok je u zakucavanjima najbolji bio Ante Matijević.

Veliko finale donijelo je još jednu titulu ekipi Statist Cedevita koja je sa 16:11 pobjedila Fišer grupu, i time pokazala odličnu formu pred nastavak uzbudljive 3x3 sezone.

Nastavi čitati

Nastavi čitati