Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljirali Teodosić i Batum

Srbija u utakmici prvenstva pobijedila europske prvake i ušla u finale SP-a!

U drugom polufinalu košarkaškog SP-a Srbija je pobijedila europskog prvaka Francusku rezultatom 90-85...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantastičnu utakmicu odigrali su Srbi i Francuzi u polufinalu Svjetskog prvenstva. Pogotovo posljednju četvrtinu koja je završila 39-29 za Francusku. Posebno su briljirali Teodosić i Batum, ali bio je to susret dvije odlične momčadi.

Srbija je po prvi put nakon Indianapolisa 2002. godine ušla u finale SP-a, a tamo je čekaju Amerikanci. Đorđevićevi igrači od samog su početka preuzeli inicijativu na krilima nezaustavljivog Teodosića, koji je utakmicu završio sa 24 poena. Srbi su tri četvrtine igrali kao u transu.

Na poluvrijeme se otišlo s 14 razlike za Srbiju (46:32). Sličan scenarij ponudila je i treća četvrtina. Srbi su jednostavno bili prekvalitetni za jednu od najboljih obrambenih momčadi prvenstva, ali onda je uslijedilo čudesnih zadnjih deset minuta.

Nicolas Batum odigrao je utakmicu za pamćenje. Zabio je 35 koševa, od toga čak 17 u zadnjoj četvrtini i ukupno osam trica iz 12 pokušaja. Nakon 30 nevjerojatnih minuta, Srbija je umalo prokockala veliku prednost i na kraju strijepila do zadnjih sekundi.

Ludom serijom trica Batum je doveo Francusku na samo minus četiri dvije minute prije kraja. No, onda se ukazao Bogdan Bogdanović koji je zabio tricu preko ruke i polaganjem održao Srbiju u vodstvu. Priključio se i Krstić s četiri koša, a u zadnjim sekundama Srbi su bili precizni sa slobodnih bacanja i zasluženo prošli u finale.

Finale je u nedjelju u 21 sat, a u subotu će u 18 sati u reprizi finala prošlog EURA za broncu igrati Litavci i Francuzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider