Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zar opet?

VIDEO: Srbija opet pobijedila Hrvatsku tricom u posljednjim sekundama

Hrvatska i Srbija odigrale su drugu utakmicu na pripremnom turniru u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Srbije 84-83 nakon produžetka u drugoj utakmici na turniru u Francuskoj.

Srbija je na kraju slavila u dramatičnoj završnici tricom Bogdana Bogdanovića s osam metara preko ruke Lukše Andrića svega nekoliko sekundi prije kraja produžetka. Prije toga Srbiju je od poraza spasio Simonović također tricom u zadnjim sekundama regularnog dijela utakmice za 73-73.

Hrvatska nije dobro otvorila susret pa su prvije dvije četvrtine pripale srpskim košarkašima. U trećoj četvrtini se Hrvatska budi, a onda u četvrtoj potpuno preokreće utakmicu.

Tri minute prije kraja Hrvatska je vodila 68-60, ali su Srbi u dvije minute napravili 10-0 i poveli 70-68. No, onda je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Olivier Lafayette zabio tricu i dva slobodna bacanja za vodstvo Hrvata 73-70. Ipak, Marko Simonović 20 sekundi prije kraja pogađa za izjedanačenje 73-73 i utakmica je otišla u produžetak.

Nastavljen 'rat trica'

No, srpski su košarkaši opet bili bolji u završnici. Njihove trice su ušle, a ona Bojana Bogdanovića u zadnjoj sekundi produžetka, nažalost, nije. Trebala je lopta ići na Damjana Rudeža, kako je zamislio izbornik Jasmin Repeša, no ta akcija nije uspjela.

Podsjetile su ove srpske trice na one pobjedničke Đorđevića i Kecmana, koje je malo ublažio Nolan Smith s Cedevitom protiv Partizana u polufinalu ABA lige u beogradskoj Areni. Sada smo opet mi na redu...

Hrvatska je protiv Srbije igrala bez kapetana Roka Ukića, ponajboljeg centra Europe Ante Tomića i Marija Delaša koje je Repeša odmarao.

NBA prinove efikasne, Šarić nije imao svoj dan

U redovima hrvatskih košarkaša najefikasniji je bio novi igrač Brooklyn Netsa Bojan Bogadanović s 19 koševa. Naš drugi novopečeni NBA igrač Damjan Rudež (Indiana Pacers) zabio je 11 poena i to sve u posljednjoj četvrtini i produžetku. I Luka Žorić je odigrao sjajnu četvrtu dionicu utakmice i na kraju postigao 13 koševa. Kuno Simon zabio je 11, a Olivier Lafayette 10 poena.

Dario Šarić nije imao svoj dan. Zabio je tek dva koša, a na trenutke je svojim potezima oduševljavao mladi košarkaš Barcelone Mario Hezonja koji je zabio pet poena.

Momčad Srbije predvodio je Marko Simonović sa 24 koša, a Nemanja Bjelica dodao je 15.

Spomenimo i kako je ovo drugi poraz Hrvatske na turniru na kojem sudjeluju Francuska, Hrvatska, Grčka i Srbija. Momčad Jasmina Repeše izgubila je jučer od domaćina 81-71, a prije toga su ostvarene dvije pobjede nad Kanadom i jedna nad Makedonijom na prvom dijelu priprema u Hrvatskoj.

U posljednjem kolu turniru u Pauu Hrvatska igra protiv Grčke. Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj počinje 30. kolovoza i traje do 14. rujna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider