Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi u skupini

Srbija porazila Francusku i izbjegla Hrvatsku u četvrtfinalu

Srpski košarkaši sjajnom su igrom srušili Francusku (77-65) u zadnjem kolu drugog kruga Eurobasketa u Sloveniji, te na taj način osvojili prvo mjesto u skupini E uoči četvrtfinala…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Praktički od samog početka je momčad Dušana Ivkovića vladala parketom ljubljanskih Stožica u nedjeljnom ogledu. Prvo poluvrijeme su Srbi zatvorili serijom 12-2 za vodstvo 38-31, a u sličnom su ritmu nastavili i u trećoj četvrtini. Praktički tijekom cijelog drugog poluvremena su imali veliku prednost koju Tony Parker i društvo nisu uspijevali dostići.

>> Hrvatska zna na koga ide s pobjedom protiv Grčke: Velika šansa!

Srbiju je u večerašnjem dvoboju predvodio Nenad Krstić s 19 koševa, a dva manje je dodao Nemanja Nedović. Kod Francuza je prvo ima bio Nicolas Batum s 12 poena i sedam skokova.

Srpski su košarkaši ovom pobjedom izbjegli reprezentacije Hrvatske i Slovenije u četvrtfinalu, a suparnika će doznati nakon završnih dvoboja u skupini F u ponedjeljak. Francuska je, pak, završila na trećem mjestu u skupini i mogla bi biti suparnik našim košarkašima ako budu drugi u skupini F. (TS) 

Eurobasket, skupina E, 3. kolo:

Belgija - Latvija 60-56

Litva - Ukrajina 70-63

Srbija - Francuska 77-65

Redoslijed: 1. Srbija 4-1, 2. Litva 4-1, 3. Francuska 3-2, 4. Ukrajina 2-3, 5. Belgija 1-4, 6. Latvija 1-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider