Košarka
SPORTOVI
Košarka
U finalu s Amerikancima

Srbi u transu: Zaslužili smo finale, imamo fantastične igrače!

Košarkaši Srbije pobjedom protiv Francuske 90:85 izborili su finale Svjetskog prvenstva u košarci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako ih mnogi na početku natjecanja nisu vidjeli tako daleko, Srbi su sve iznenadili i oduševili svoje navijače, a oduševljen je bio i izbornik Aleksandar Đorđević.

Srbija u utakmici prvenstva pobijedila europske prvake i ušla u finale SP-a!

"Zaslužili smo finale. Mislim da smo odigrali odlično prvenstvo. Bez obzira na tešku skupinu, došli smo u Madrid i odigrali smo dvije sjajne utakmice protiv Grčke i Brazila i mislim da smo tek tada shvatili koliku snagu imamo kao kao ekipa. Ovi momci su napravili sjajnu timsku atmosferu, ovo je pobjeda momčadi", rekao je Đorđević i osvrnuo se na utakmicu:

"Dobro smo otvorili, dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, bili spremni na neke njihove taktičke stvari. Onda su počeli igrati agresivno, igrali su udvajanja, nismo se oslobađali lopte na vrijeme i tu smo malo ušli u napadački problem... Ovi momci su fenomenalni, naši igrači su fenomenalni, hvala im", zaključio je izbornik Srbije.

Najbolji igrač Srbije bio je Miloš Teodosić koji je ubacio 24 poena: "Za mene su ovo najteže utakmice. Povedeš 17,18 razlike i onda se moraš braniti. Nekako se opustiš. No, prezadovoljan sam. Vjerujte mi da nemam snage ni veseliti se. Obrana, odlučnost i nevjerojatna želja. To su tri stvari koje su nas nosile do finala. Sad slijedi utakmica sa SAD-om, oni su zaista sjajni, ali ne i nepobjedivi. Je li mi ovo najveća pobjeda u karijeri? Ja se nadam da nije. Možda je najveća do sada, ali se nadam da neće biti tako nakon nedjelje. Dat ćemo sve od sebe u finalu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider