Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na krilima Duncana

Spursi sjajnom napadačkom igrom došli na korak od velikog finala

Košarkaši San Antonio Spursa jednu su pobjedu udaljeni od plasmana u veliki finale NBA lige nakon što su u petoj utakmici finala Zapadne konferencije kod kuće savladali Oklahoma City Thunder 117-89...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spursi sada u seriji vode 3-2 i imaju prednost domaćeg parketa u eventualnoj sedmoj utakmici gdje su u ovoj seriji Thunder pobjeđivali sa prosjekom od skoro 27 koševa razlike.

Thunder je parirao Spursima tek u prvoj četvrtini, dok su ostale dionice igre otišle na njihov mlin. Najbolji igrač Spursa bio je Tim Duncan s 22 koša i 12 skokova za 30 minuta igre. Bio mu je to 154. "double-double" u doigravanju u karijeri, te mu nedostaju još samo tri kako bi izjednačio legendarnog Magica Johnsona.

Manu Ginobili ušao je s klupe i ubacio 19 koševa i podijelio 6 asistencija, Kawhi Leonard i Danny Green ubacili po 14 koševa svaki, Boris Diaw pridodao je 13 koševa, a Tony Parker 12. Za razliku od Spursa koji su imali šestoricu dvoznamenkastih igrača, kod Thundera su trojica zabili više od 10 koševa. Kevin Durant predvodio je momčad s 25 koševa, Russell Westbrook zabio je 21, a Reggie Jackson 11 koševa.

Šesta utakmica serije igra se u subotu u Oklahoma Cityju, a potencijalna sedma u ponedjeljak u San Antoniju. (TS)

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

San Antonio (1) - Oklahoma City (2) 117-89

(San Antonio vodi u seriji 3-2)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider