Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA doigravanje

Spursi pregazili Oklahomu i idu prema NBA finalu

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su s 2-0 protiv Oklahoma City Thundera u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici Spursi su na parketu svog AT&T Centera slavili sa 112-77, ostavivši suparnike bez ikakve prilike.

Oklahoma Cityju je pripala tek prva četvrtina (26-24), dok je ostatak susreta bio jednosmjerna ulica. Već na poluvremenu su Spursi vodili sa +14 (58-44), a na ulasku u posljednju dionicu sa +29 (91-62).

Posljednji put kada su San Antonio i Oklahoma City međusobno igrali u doigravanju, prije dvije godine također u finalu Zapadne konferencije, Spursi su također dobili prve dvije utakmice kod kuće, da bi kasnije izgubili seriju. No, u posljednje vrijeme Spursi djeluju nezaustavljivo, dobili su sedam od posljednjih osam utakmica i to s prosječnom razlikom od 21.9 koševa.

Tony Parker s 22 koša bio je najefikasniji igrač Spursa, dok ga je slijedio Danny Green sa 21 košem, odnosno sedam pogođenih trica. Tim Duncan ubacio je 14 koševa uz 12 skokova, dok su Manu Ginobili i Boris Diaw zabili svaki po 11. Tiago Splitter ubacio je 9 koševa uz 10 skokova. Kod Oklahoma Cityja najefikasniji su bili Kevin Durant i Russell Westbrook svaki sa po 15 koševa. Obojica su igru naspustili minutu i 47 sekundi prije kraja treće četvrtine i nisu više ulazili u igru. Kombinirano je njihov šut u utakmici bio 13-40.

U sljedećoj utakmici serije koja se igra u nedjelju prednost domaćeg parketa imat će Oklahoma City.(TS)

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

San Antonio (1) - Oklahoma City (2) 112-77 (Parker 22k, Green 21k / Durant 15k)

(San Antonio vodi u seriji 2-0)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider