Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA playoff

Spursi predvođeni Duncanom i Parkerom preokrenuli protiv Dallasa

San Antonio Spursi poveli su u prvoj rundi doigravanja protiv Dallas Mavericksa nakon što su na svom parketu bili bolji s 90-85. Predvođeni Parkerom, Ginobilijem i Duncanom domaćini su u završnici osigurali 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč skromnoj večeri zvijezda iz prve petorke, Dallas Mavericksi su držali priključak sa Spursima do samog kraja i tek u samoj završnici upisali su poraz. Domaćin je predvođen svojom udarnom trojkom Duncan - Parker - Ginobili odličnom obranom u posljednjih osam minuta susreta osigurao vodstvo u seriji.

Mavericksi su u utakmicu ušli s previše respekta i tek kada su krenule rotacije na parketu, gosti su se probudili. Serijom 15-0 Dallas je preuzeo vodstvo i u nastavku susreta više nije dopustio favoriziranom domaćinu značajnije odvajanje.

Spursi su imali velikih problema u trenucima kada na parketu nije bilo Tima Duncana, koji je imao problema s koljenom, a kada su gosti poveli sedam i pol minuta prije kraja susreta s 81-71, činilo se da će se dogoditi još jedno iznenađenje na početku doigravanja.

Međutim, Spursi su bili oprezniji od Clippersa i Pacersa, predvođeni Duncanom sada su oni napravili seriju 15-0 i do kraja susreta uspjeli su iskontrolirati rezultat.

Slavili su s 90-85 uz dosta potrošene energije i vrlo dobru predstavu svojih najboljih igrača. S druge strane nositelji igre Mavericksa su podbacili pa su tako Dirk Nowitzki i Monta Ellis ubacili tek po 11 poena, a Jose Calderon sedam. Najbolji je bio Devin Harris s 19 poena i pet asistencija.

Tim Duncan je ubilježio 27 poena i sedam skokova, Tony Parker 21 poen uz šest asistencija, a Manu Ginobili 17 poena uz šest skokova.

NBA doigravanje, Zapadna konferencija, prvi krug:

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 90-85 (1-0 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider