Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u Oaklandu

Spursi nanijeli Lakersima povijesni poraz, i Boston nadomak ispadanja

Dvije najtrofejnije momčadi u povijesti NBA lige, Boston i LA Lakersi, na pragu su ekspresnog ispadanja već u prvom krugu doigravanja. Celticsi gube s 3:0 u seriji od New Yorka, a Lakersi od San Antonija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spursi su u prvoj utakmici u Los Angelesu pomeli Lakerse sa 120:89 i nanijeli im najteži domaći poraz u doigravanju u klupskoj povijesti! Dosad je takav status imao poraz od Portlanda (29 koševa razlike) u svibnju 2000. godine.

Lakersi su se bez ozlijeđenog Kobea Bryanta još jednom pokazali lakim plijenom za zahuktale Teksašane. Da stvar bude gora, domaći su u trećoj utakmici igrali bez vodećih playmakera budući da su zbog ozljeda ispali i Steve Nash i Steve Blake, a nije mogao igrati ni Jodie Meeks. U takvoj su im situaciji u startnoj petorci bili Andrew Goudelock i Darius Morris koji su ove sezone dobivali vrlo malo prilika.

Svoju su minutažu čak i dobro iskoristili, Morris je ubacio 24, a Goudelock 20 koševa, ali sve je to, kao i 25 poena Dwighta Howarda, bilo nedovoljno za nadmoćne Spurse koji bi posao protiv Lakersa mogli zaključiti već u nedjelju. Kod gostiju je Tim Duncan postigao 26 koševa, Tony Parker mu se priključio s 20, a DeJuan Blair je s klupe dodao 13.

New York je slavio u bostonskom TD Gardenu s 90:76 i još jednom bolno prizemljio Celticse koji ni u jednoj od tri utakmice nisu uspjeli doći do 80 poena! Knicksi su time došli nadomak prolaska prvog kruga doigravanja po prvi put nakon 2000. godine. Već su do poluvremena imali 16 koševa prednosti i više se nisu osvrtali.

Carmelo Anthony je s 26 koševa još jednom bio prvo ime Knicksa, a po 15 su dodali Raymond Felton (uz deset asistencija) i J.R. Smith koji je u zadnjoj četvrtini napravio veliku glupost. Pogodio je laktom Jasona Terryja, zaradio automatsko isključenje, a sada mu prijeti i dodatna suspenzija. Jeff Green je s 21 poenom bio najefikasniji u dresu Bostona, Paul Pierce je dodao 17, a Kevin Garnett 12 uz čak 17 skokova.

Golden State je domaćom pobjedom 110:108 poveo s 2:1 u seriji protiv Denvera. Nuggetsi su na poluvrijeme otišli s 12 koševa prednosti (66:54), ali domaći su preokrenuli u trećoj dionici, a onda u neizvjesnoj završnici došli i do pobjede. Dvorana u kojoj je bilo 19.596 gledatelja je zanijemila u zadnjoj sekundi kad je Andre Iguodala gađao tricu za pobjedu gostiju, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Stephen Curry je unatoč ozljedi lijevog gležnja još jednom predvodio Warriorse, ubilježivši 29 poena i 11 asistencija. Jarrett Jack se istaknuo s 23 koša, a po 19 su ubacili Harrison Barnes i Carl Landry. Kod Nuggetsa je Ty Lawson s 35 koševa (uz deset asistencija) postavio osobni rekord u utakmicama doigravanja. Četvrti se dvoboj igra u nedjelju, također u Oaklandu.

 

NBA doigravanje, 3. utakmice:

Istočna konferencija

Boston - New York 76:90 (Green 21k, Pierce 17k / Anthony 26k, Felton 15k, 10a, Smith 15k)

(New York vodi 3:0 u seriji)


Zapadna konferencija:

LA Lakers - San Antonio 89:120 (Howard 25k, 11s, Morris 24k / Duncan 26k, Parker 20k)

(San Antonio vodi 3:0 u seriji)

Golden State - Denver 110:108 (Curry 29k, 11a, Jack 23k / Lawson 35k, 10a, Brewer 16k)

(Golden State vodi 2:1 u seriji)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider