Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dostojan oproštaj Warriorsa

Spursi drugu godinu zaredom u konferencijskom finalu, Knicksi ostali u igri

Košarkaši San Antonio Spursa drugi su finalisti Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su slavljem na gostovanju kod Golden Statea u Oracle Areni 94-82 došli i do ukupne pobjede u seriji 4-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spursi su dobili tri od četiri četvrtine u susretu, a na kraju su se uspjeli odhrvati završnom naletu domaćina i izboriti finale protiv Memphis Grizzliesa koje počinje utakmicom u nedjelju. Spursima je to drugi uzastopni konferencijski finale i osmi u zadnjih 15 godina.

Tim Duncan ubacio je 19 koševa uz 6 skokova, Kawhi Leonard dodao je 16 koševa uz 10 skokova, a Tony Parker upisao je 10 od 13 svojih koševa ukupno u posljednjoj četvrtini. Ukupno su Spursi imali petoricu igrača sa dvoznamenkastim brojem koševa, a među njima su bili i Thiago Splitter kojem je 14 koševa najbolji učinak karijere u doigravanju, te Danny Green sa 11 koševa. Manu Ginobili bio je dvoznamenkast, ali u asistencijama (11).

Kod Golden Statea je najefikasniji usprkos problemima sa lijevim gležnjem bio Stephen Curry sa 22 koša, ali i slabim šutom iz igre 10-25. Općenito su Warriorsi gađali iz igre tek 39%, za razliku od Spursa koji su bili na 45% šuta. Jarrett Jack ubacio je 15 koševa kod Warriorsa, Carl Landry 11, a Klay Thompson 10 koševa.

U Istočnoj konferenciji New York Knicksi su u svom Madison Square Gardenu savladali Indiana Pacerse 85-75 i izbjegli eliminaciju budući su smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji na 3-2.

Carmelo Anthony nosio je Knickse sa 28 koševa, Chris Copeland ubacio je 13 koševa s klupe za pričuve, isto kao u J.R. Smith, dok je Raymond Felton pridodao 12 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. Kod Indiane je najefikasniji bio Paul George sa 23 koša, David West upisao je 17 koševa i 10 skokova, dok je D.J. Augustin ubacio 12 koševa.

Indiana će pokušati okončati seriju u šestoj utakmici u subotu u svom Bankers Life Fieldhouseu, u kojem su ove sezone u doigravanju na savršenom omjeru 5-0. Ne uspiju li u tome, potencijalna sedma utakmica igrat će se onda u ponedjeljak u Madison Square Gardenu. (TS)

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija

New York (2) - Indiana (3) 85-75

(Indiana vodi u seriji 3-2)

Zapadna konferencija

Golden State (6) - San Antonio (2) 82-94

(San Antonio je dobio seriju 4-2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider