Košarka
SPORTOVI
Košarka
Interes je golem

Sportski pub kvizovi šire se po Hrvatskoj: Pokrenut NBA kviz

Nakon nevjerojatnog uspjeha pub kviza „Nogometne Ikone“ koji se s velikim odazivom već mjesecima igra u Zagrebu, Splitu i Rijeci uz daljnjji plan širenja, Hrvatska je dobila još jedan sportski pub kviz – i to NBA kviz...

U suradnji s jednim hrvatskim portalom o NBA-u, organizator kviza „Nogometne Ikone“ Ivan Dominik Dompa organizirao je i NBA kviz, koji je za prvi put imao sjajnu posjetu. U HUB Cooltura pubu, dizajnerskom i decentnom pubu na zagrebačkoj Sigečici, okupilo se na prvom NBA kvizu preko 70 igrača, odnosno 21 ekipa, a kako kažu organizatori – interes za ovaj kviz je golem te je sljedeće izdanje već sada skoro do kraja popunjeno.

Intencija je da se i ovaj kviz održava jednom tjedno, utorkom, a format je pravi pub kvizaški (četiri igrača u svakom timu, nema guglanja, nagrade, multimedijalna pitanja...) uz impliciranje na košarkašku utakmicu. Naime, igraju se četiri četvrtine s pauzom za ispravljanje na poluvremenu i „Buzzer-beater“, posljednja dva pitanja koja nose 10 bodova, a igraju ga samo najboljih pet ekipa.

„Prvi nam je put da smo se upustili u organiziranje bilo kakvog eventa, a pogotovo kviza i jako smo sretni zbog toga jer je sve prošlo gotovo savršeno. Ubuduće kada se uhodamo bit će još i bolje, a željeli bismo napraviti kviz i po drugim gradovima, ne samo u Zagrebu, naravno, gdje bude interesa. Pub kvizovi su stvarno super kombinacija zabave i natjecanja“, izjavio je jedan od organizatora kviza i voditelj, Ivan Kuštra.

Na premijernom i povijesnom zagrebačkom NBA kvizu pobijedila je ekipa Noina Varka, koja je sazdana od nekoliko iskusnih, ali i kvizaša debitanata, dok se našlo na kvizu nekoliko ekipa koje konstantno igraju sportske i druge kvizove. Uz sve ostalo, a ponajviše kultni sportski kviz u MVP-u te „Nogometne Ikone“ u Famous Baru, ovaj je kviz pojačavanje ponude nišnih pub kvizova u Zagrebu – još jedan lijepi novi sadržaj u metropoli za sve fanove najbolje košarkaške lige na svijetu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider