Košarka
SPORTOVI
Košarka
BEKO BASKET TOUR

Spektakl u Zadru, Pulistri najbolji

U prekrasnom ambijentu zadarskog Foruma održao se jedanaesti turnir BEKO BASKET TOUR sezone koji je obilježio veliki broj ekipa, odlična 3x3 košarka i brojna publika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kod mlađih kategorija koje su svoj dio natjecanja odradile u jutarnjim satima bilo je dosta talentiranih igrača. U U14 kategoriji Spartanci (Stipe Grdović, Jure Rukavina, Marko Milković) su zasluženo osvojili titulu nakon što su pobjedili sve ekipe u grupi i ekipu Gubitnici u finalu (rezultat 11:4).

U najmlađoj kategoriji turnira U12 najspretniji su bili Pekari (Dino Ninčević, Nikola Milković, Luka Vaščanin) koji su dominirali kategorijom. Za finalnu pobjedu nadigrali su prilično uvjerljivo Zadar street sa 11:4. Glavni dio turnira i seniorsko natjecanje igralo se od 17 sati a sudjelovalo je 13 ekipa. Kvalifikacijski dio igrao se u grupama a najbolje su iše u četvrtfinale.

U prvom četvrtfinalu Pulestri (Zvonimir Baričević, Ivan Bilić, Josip Bulić, Jurica Dražović) su nadigrali A di di si stari 11:6, dok su u drugom igrale odlične ekipe Mosa Fowiki i Gladijatori. Iznenađujuće uvjerljivo u dalju fazu išli su Gladijatori sa 11:5. Billy Boyzi su u trećem četvrtfinalu nakon odlične pobjede u grupi protiv Gladijatora i prvoga mjesta skupine izgubili od mladih igrača H-town sa 11:5.

Bili brig se lako obračunao sa Borikom i sa 11:7 ušao u polufinale. Napete utakmice pune emocija nastavile su se i u polufinalima. Pulestri su sa 11:7 pobjedili Gladijatore, dok je Bili Brig (Martin Crnjak, Dinko Kamber, Ivan Kaštropil, Andrej Pečanić) bio bolji od H-town 11:9.

U finalu smo gledali pravu dramu, a utakmica je išla u produžetak. Na kraju zaslužena titula pobjednika Zadra za Pulestri sa 11:9 s kojom su vjerovatno izborili završni Masters turnir u Rijeci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider