Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tko će se prije oporaviti?

Španjolski izbornik nemiran uoči Hrvatske: Poraz nas je pogodio!

Izbornik španjolske reprezentacije Juan Orenga uvjeren je da će se njegovi košarkaši oporaviti od poraza protiv Francuske i da će biti motivirani u borbi za broncu protiv Hrvatske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelji naslova Španjolci poraženi su u polufinalu Eurobasketa u Sloveniji od Francuza sa 75-72 nakon produžetka. Iako su na poluvremenu vodili s 34-20, Španjolci su pali u nastavku, posebno zato što nisu imali rješenja za sjajnog Tonyja Parkera koji je zaključio dvoboj s 32 koša.

U nedjelju Španjolce čeka ogled za treće mjesto protiv Hrvatske koja je u polufinalu izgubila od Litve sa 77-62. Naša je reprezentacija u prvoj utakmici na prvenstvu doživjela pravi debakl protiv Španjolske (68-40), ali Orenga smatra da će u nedjelju njegovoj momčadi biti puno teže.

''Bit će to potpuno drugačija utakmica od one iz prvoga kruga. Hrvatska se značajno podigla kao momčad o čemu svjedoči i osam uzastopnih pobjeda nakon poraza od nas. Morat ćemo se temeljito pripremiti za tu utakmicu. Poraz od Francuza nas je pogodio, ali ovo je pobjednička momčad i uspjet će se oporaviti prije dvoboja za treće mjesto. Ako se ne možeš boriti za naslov, i brončana medalja je ogroman doseg'', rekao je Orenga za AS. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider