Košarka
SPORTOVI
Košarka
veliki problemi

Šok za Perasovića: Hrvatska ostala bez prvog playmakera uoči Eurobasketa

Oliver Lafayette ozlijedio se na utakmici u Bremenu u susretu Hrvatske i Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupo je Velimir Perasović platio sjajnu pobjedu i 17 razlike protiv Nowitzkog i društva u njihovom dvorištu. Nakon utakmice u bolnicu je morao Oliver Lafayette, a nakon pregleda stigle su loše vijesti.

Nakon direktnog udarca koljeno o koljeno, napravljena je magnetska rezonanca, a Lafayette je napustio reprezentaciju i s dr. Samardžićem se zaputio prema Zagrebu.

''Nakon što je Lafayette na utakmici zadobio teži udarac u koljeno, magnetska rezonanca pokazala je rupturu meniskusa. Ozljeda je takva da ga najmanje mjesec dana udaljava s terena i nažalost neće moći sudjelovati na EuroBasketu 2015. Želimo mu što bolji oporavak'', rekao je dr. Samardžić.

Najveći je to udarac visokim ambicijama koje ima hrvatska reprezentacija uoči Europskog prvenstva koje se održava i u Zagrebu. Lafayette je trebao biti član prve petorke na poziciji 'jedinice', no sad će se na to mjesto vratiti kapetan reprezentacije Roko-Leni Ukić. Od 'playmakera' tu je još samo Rok Stipčević koji će sad sigurno biti jedan od putnika na Eurobasket.

Vidjet ćemo hoće li izbornik Perasović u ekipu možda vraćati novog 'playa' Cedevite Tonija Katića koji je prošao jedan dio priprema s reprezentacijom, ali je proglašen viškom. Zbog ozljede su dosad iz kombinacija ispali Luka Babić, Leon Radošević, Marko Ramljak i Oliver Lafayette.

Jedina Perasovićeva dvojba je hoće li na završni popis 12 igrača staviti Tomislava Zubčića ili Željka Šakića. Kako je u ove dvije utakmice Zubčić ipak dobio priliku u završne tri minute dvoboja u Bremenu, za pretpostaviti je da bi upravo on mogao biti posljednji, 12. igrač za Eurobasket.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider