Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uzeli i Ennisa

Službeno: Wade ostaje u Miamiju, Nowitzki u Dallasu

Kao što se posljednjih dana i očekivalo, iz NBA momčadi Miami Heata potvrdili su da su potpisali novi ugovor sa svojom 32-godišnjom zvijezdom Dwyaneom Wadeom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uvjeti suradnje nisu objavljeni, ali američki mediji pišu da je Wade potpisao na dvije godine, s time da igrač u drugoj godini ima opciju raskida ugovora. Ostankom Wadea, te još ranije Chrisa Bosha, Heat se barem malo utješio za odlazak najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa koji se nakon četiri godine vratio u Cleveland.

Dwyane Wade je svih 11 godina svoje dosadašnje karijere proveo u Miamiju s kojim je osvojio tri naslova, a 2006. je bio i najkorisniji igrač (MVP) finala. Deset je puta bio sudionik All-Star utakmica, a 2009. je bio i prvi strijelac lige. U karijeri je na prosjeku od 24.3 koša, pet skokova i šest asistencija. Igrač je s najviše postignutih koševa (17.481), asistencija (4301) i ukradenih lopti (1262) u povijesti Heata.

Dodajmo i da je Miami potvrdio da je potpisao ugovor s 24-godišnjim Jamesom Ennisom. Riječ je o niskom krilu koje je floridska momčad izabrala na lanjskom draftu. Prošlu je sezonu Ennis proveo u australskoj ligi, igrajući za Perth. Bio je na prosjeku od 21.2 koša i 7.2 skokova.

Iz Dallasa su objavili da su i službeno potpisali trogodišnji ugovor sa svojom najvećom zvijezdom Dirkom Nowitzkim. Nijemac će u spomenutom razdoblju zaraditi 25 milijuna dolara. Osvajač jednog naslova s Mavericksima i ligaški MVP 2007. godine u karijeri je na prosjeku od 22.5 poena i 8.1 skoka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider