Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jedna neeuropska

FIBA odlučila: Pozivnice za SP dobile četiri države, BiH izvisila

Središnji odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) na svojoj je sjednici u Barceloni pozivnice za Svjetsko prvenstvo dodijelio Turskoj, Grčkoj, Brazilu i Finskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, nakon lanjskih kontinentalnih smotri ostala su prazna četiri mjesta za SP u Španjolskoj. Za pozivnicu su se kandidirali Bosna i Hercegovina, Finska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija, Poljska, Rusija, Turska, Brazil, Kanada, Venezuela, Kina, Katar i Nigerija. Tijekom posljednjih su dana kandidature povukli Italija, Njemačka, Kina i Rusija, pa je FIBA birala između 11 zemalja.

Kriterija je bilo puno, možda i najmanje sportskih, a pozivnice su na koncu ugrabili Turska, grčka, Brazil i Finska. I dok su prve tri zemlje potpuno očekivani dobitnici, Finska je veliko iznenađenje.

Podsjetimo, najpoštenijim putem, temeljem plasmana na kontinentalnim prvenstvima, plasman na SP je ranije osiguralo 20 reprezentacija, a među njima je i Hrvatska koja je to ostvarila zahvaljujući četvrtom mjestu na Eurobasketu u Sloveniji.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj na rasporedu je od 30. kolovoza do 14. rujna, a ždrijeb će se održati ovaj ponedjeljak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider