Košarka
SPORTOVI
Košarka
Okružni sudija rek'o - slobodan

Srpski košarkaš pušten iz pritvora

Okružni sud u Beogradu ukinuo je produženje pritvora studentu košarakašu Miladinu Kovačeviću iz Kule, optuženom u SAD-u za premlaćivanje američkog kolege, i on će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Okružni sud je naveo u obrazloženju svoje odluke kako činjenica da je Interpol raspisao crvenu tjeralicu protiv Kovačevića, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo fizičkog napada prvog stupnja, nije od utjecaja za donošenje neke druge odluke, prenosi beogradski B 92.

Dodaje se da za Kovačevićem nije raspisana tjeralica na nacionalnoj razini jer je državljanin Srbije, a po ustavu nije ni moguće njegovo uhićenje radi izručenja drugoj državi.Kovačević je po izlasku iz pritvora rekao televiziji Fox kako je spreman odazvati se na svaki poziv suda.

Za Kovačevićem je, na zahtjev američkih vlasti, raspisana Interpolova crvena tjeralica jer se u SAD već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških ozljeda kolegi sa sveučilišta Binghamton američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru od kojih je pao u komu. 

Iz SAD-a pobjegao pomoću vicekonzula

Kovačević je poslije tuče 4. svibnja u Americi uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD, a iz zatvora je izašao nakon plaćenog jamstva od 100.000 dolara te je s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Miladin Kovačević se od 28. listopada nalazio u pritvoru u Beogradu. Početkom listopada američko ministarstvo pravosuđa, putem međunarodne pravne pomoći, dostavilo je srpskom javnom tužiteljstvu spise u 'slučaju Kovačević', a predstavnici SAD inzistirali su da se Kovačević vrati u Ameriku, kako bi mu se sudilo u toj zemlji.

Drugi općinski sud u Beogradu provodi proširenu istragu protiv Kovačevića, te odgovornih u konzulatu Srbije u New Yorku, bivšeg konzula Slobodana Nenadovića, u sklopu već obavljene istrage protiv vicekonzula Igora Miloševića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider