Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nizozemci kao upozorenje

Slovenija nije bezopasna: ‘Pritisak prve utakmice ne smije nam postati teret’

U teoriji Hrvatska bi protiv Slovenije trebala uknjižiti prvu pobjedu na Eurobasketu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, u praksi to neće biti tako jednostavan posao. Unatoč impresivnom učinku na pripremama. I kvaliteti koja je na našoj strani. Kad se podbaci lopta, kreće jedna sasvim nova priča. Ruka više nije opuštena kao u prijateljskim utakmicama. Barem dok se ne otvori. A Slovenija je sve samo ne bezazlena.

"Slovenija je čvrsta ekipa, igraju dobru obranu. Bit će malo pritisak prve utakmice, ali to je ono s čime se trebamo nositi. Pretvoriti to u svoju prednost, a ne teret. Jednostavno moramo ‘matchirati’ njihov entuzijazam, energiju i agresivnost. Kvaliteta je na našoj strani", rekao nam je Ukić u najavi susreta.

Naši su svjesni težine utakmice i neće podcijeniti Sloveniju. Vjerujemo da se Hrvatska dobro pripremila, analizirala protivnika i spremila na sva moguća Zdovcova iznenađenja. Dvorana će biti dupkom popunjena i podrška s tribina trebala bi biti naša prednost.

Da su iznenađenja moguća pokazala je senzacionalna pobjeda Nizozemaca na otvaranju protiv Gruzije. Dovoljna opomena hrvatskim košarkašima da ni jednog trenutka nema opuštanja. Za ovo su radili cijelo ljeto, a sada neka otpuste kočnice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider