Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dragić nije mogao sam

Slovenci ispali, Latvija prvi četvrtfinalist Eurobasketa!

Suorganizatori Europskog prvenstva uspjeli su se probiti među osam najboljih reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici nokaut faze Eurobasketa Latvija je pobijedila Sloveniju 73:66 (20:20, 22:20, 13:12, 18:14) i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda Francuske i Turske.

Osmina finala EP-a počela je dvobojem trećeplasirane reprezentacije iz zagrebačke skupine (Slovenija) i druge momčadi iz skupine D (Latvija) koja se igrala u Rigi, a Latvijci su pokazali da tri pobjede u grupi na domaćem parketu nisu bile slučajnost.

Latvija je utakmicu prelomila sredinom posljednje četvrtine kada je serijom 8:0, koju su kreirali Janičenoks (trica) i Beržinš (dvica i trica), pobjegla na 10 razlike (67:57).

Slovenija se 1:15 minuta prije kraja primakla na 69:65, ali na ulazu u posljednju minutu najbolji latvijski igrač Strelnieks je pogodio za 71:65 i praktički riješio utakmicu. Slovenci su do kraja utakmice pokušali ishitrenim šutevima za tricu, no nisu bili precizni, te su Latvijci sigurno priveli utakmicu kraju.

Janis Strelnieks utakmicu je završio sa 17 koševa, osam asistencija i šest skokova, Kaspars Beržinš je dodao 13, dok je kod Slovenije jedini raspoložen bio Zoran Dragić sa 17 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider