Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pomogla im Igokea

Slavlje u Višnjiku: Zadar dobio Olimpiju i ostao u ABA ligi

Posljednje kolo regularnog dijela sezone ABA lige bilo je biti ili ne biti za Zadrane. Ipak se sve rasplelo povoljno po hrvatskog predstavnika koji je svladao Olimpiju sa 77:75 i izbjegao posljednju poziciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema propozicijama natjecanja u regionalnoj ligi, posljednjeplasirani nakon 26 odigranih kola gubi pravo nastupa u ABA ligi sljedeće sezone i uoči posljednjeg kola bila je dvojba tko će zauzeti posljednju poziciju - Široki ili Zadar. Računica za Zadrane bila je jasna, morali su svladati Union Olimpiju u svojoj dvorani i nadati se pobjedi Igokee u Laktašima protiv Širokog.

Cibona prosula pobjedu: Zvezda im napravila seriju 20:0!

Bilo je očito kako su Zadrani u susret protiv Ljubljančana ušli s puno nervoze i svjesni velikog uloga koji je u igri. Ipak su na kraju uspjeli izvući pobjedu 77:75 iako su imali priliku puno lakše ju ostvariti.

U posljednjoj minuti susreta Zadar se uspio odvojiti na 77:72, ali je i promašio sva četiri slobodna bacanja u samoj završnici (po dva Ivanov i Lyons) te je Union Olimpija dobila priliku za posljednji napad na susretu. Na šut za tricu iz dotrčavanja sekundu prije kraja odlučio se Dino Murić, ali nije pogodio i Zadrani su mogli proslaviti priliku za ulazak u ABA ligu i sljedeće sezone.

Igokea ostavila Zadar u odabranom društvu

Predvodili su ih Andrew Lawrence s 19 poena i kapetan Ive Ivanov sa 17 poena i pet skokova dok su u gostujućem sastavu bolji od ostalih bili Alen Omić s 20 poena i sedam skokova te Sasu Salin s 14 poena. Paolo Marinelli nije igrao dok je Jakov Vladović za 25 minuta upisao tri poena, pet asistencija i četiri skoka.

Ništa Zadranima ne bi značila ova pobjeda da Igokea nije svladala Široki na svom parketu. I za Igokeu je to bila važna utakmica jer joj je bilo u interesu da Široki završi kao posljednji zbog činjenice da će BiH sljedeće sezone imati samo jednog predstavnika u ABA ligi. Samim time Igokea je eliminirala najvećeg rivala iz borbe za ABA ligu. Široki se još solidno držao u prvom poluvremenu, međutim u nastavku susreta Igokea se uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost i mirno dovršiti utakmicu te slaviti sa 69:60.

Gordić s 22 poena predstavljao je najveći problem za goste koje je predvodio Young s poenom više.

 

ABA liga, 26. kolo:

Cibona - Crvena zvezda 67:76

Igokea - Široki 69:60

Zadar - Union Olimpija 77:75

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 22-4, 2. Cedevita 19-6 (-1), 3. Partizan 17-8 (-1), 4. Cibona 17-9..., 13. Zadar 7-19, 14. Široki 6-20.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider