Košarka
SPORTOVI
Košarka
Okrenula 0:2

Trijumf za Euroligu: Cedevita i Crvena zvezda za prvaka ABA lige!

Cedevita je petoj utakmici polufinalne serije pobijedila Budućnost 70:66 u Podgorici i plasirala se u finale ABA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je odlučno krenula po finale od početka utakmice, no nakon ranog vodstva Budućnost je okrenula rezultat u svoju korist. Strahovalo se da bi se sastav iz Podgorice mogao odlijepiti, no zagrebački košarkaši nisu to dozvolili. 

Štoviše, do poluvremena su okrenuli rezultat u svoju korist i poveli s +6. U nastavku je momčad Jasmina Repeše održavala svoje vodstvo, a u posljednje 3 minute ušla je s čak +8!

Međutim Budućnost nakon toga radi seriju 6:0 i ulazi u egal završnicu, ali želja za nastupom u Euroligi iduće sezone bila je veliki motiv kod Zagrebaša. Oduprijeli su se i tom posljednjem nasrtaju Budućnosti, te slobodnim bacanjima Frana Pilepića izborili finale s Crvenom zvezdom.

Najbolji strijelac kod Cedevite bio je Miro Bilan sa 16 poena, dok je Luka Babić pridodao 12, a Marko Tomas 11. Kod domaćina su Planinić i Reynolds ubacili po 13, a Savović poen manje.

Podsjetimo, Cedevita je finale izborila nakon što je Budućnost povela s 2:0 u seriji. Zagrebaši su nakon toga slavili u tri uzastopne utakmice.

Finalna serija također se igra na tri pobjede, a počinje u subotu, 25. travnja, u Beogradu. I u drugoj utakmici, dan kasnije, Crvena zvezda je domaćin. Nakon toga finale seli u Zagreb, 29. i 30. travnja, a eventualna majstorica igrat će se 2. svibnja u Beogradu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider