Košarka
SPORTOVI
Košarka
Fener prvak

Skandal u Turskoj: Galatasaray bojkotirao majstoricu za prvaka!

Skandalom je završena sezona u turskom prvenstvu. Košarkaši Fenerbahčea su osvojili naslov bez borbe jer se njihov suparnik Galatasaray nije pojavio na odlučujućoj utakmici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat u finalnoj seriji je bio 3:3, a odluka o prvaku je trebala pasti u majstorici na Fenerovom parketu. Igrači Galatasaraya su, međutim, odlučili bojkotirati utakmicu, kao što su i najavili prije nekoliko dana.

Odgovor je to na odluku Turskog košarkaškog saveza da kazni Fenerbahče s 40.000 lira zbog neprimjerenog ponašanja njegovih navijača. U Galatasarayu su takvu sankciju proglasili smiješno malom jer smatraju da su oni kažnjeni puno teže za gotovo identične prekršaje svojih navijača. Naime, šesta se utakmica finalne serije na parketu Galatasaraya igrala samo pred ženama i djecom. Istu su kaznu crveno-žuti očekivali i za Fener, ali to se nije dogodilo.

U Galatasarayu su se zato odlučili na nimalo popularan potez. Bojkotom sedme utakmice su automatski ostali bez naslova koji su branili, a sada ih sasvim sigurno očekuje oštra kazna Turskog košarkaškog saveza.

Za Fenerbahče je ovo šesti naslov prvaka u klupskoj povijesti, a za ovogodišnji trofej zasluge imaju i dvojica hrvatskih košarkaša, Bojan Bogdanović i Luka Žorić.

 

TBL doigravanje, finale:

Fenerbahče - Galatasaray 20:0, bez borbe

(Fenerbahče je dobio seriju s 4:3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider