Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tvrde da su pokradeni

Skandal nakon košarkaškog El Clasica: Real prijeti istupanjem iz lige!

Košarkaši Barcelone osvojili su Kup kralja nakon uzbudljive završnice, a to je teško palo njihovim rivalima iz Madrida.

Sergio Rodriguez i Ante Tomić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U finalu košarkaškog Kupa kralja Barcelona je nakon produžetka svladala Real Madrid, u utakmici koja je dan kasnije dospjela na naslovnice španjolskih medija.

Razlog? Real prijeti da će prestati s igranjem u španjolskoj ACB ligi jer je razočaran sudačkim pogreškama na svoju štetu!

Kraljevski klub je silno želio osvojiti trofej u svom WiZink Centeru, sve je bilo spremno da za veliku feštu. Trebalo je još "samo" pobijediti najvećeg rivala i pred svojim navijačima podići pehar.

Sporan Tomićev pobjednički koš

Međutim, Barca i naš Ante Tomić imali su drukčije planove. Tomić je postigao 14 koševa, imao sedam skokova i dvije asistencije, a upravo je on 1.2 sekunde prije kraja produžetka ubacio pobjednički koš.

Taj koš je izazvao dosta kontroverze jer su suci tek nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji prilikom blokade od strane slovenskog reprezentativca Anthonyja Randolpha.

Bilo je i nekih situacija u kojima se Barca žalila na sudačke odluke, stoga čudi što iz Reala dan kasnije poručuju:

"Postoji ideja o natjecanju izvan Španjolske, gdje bismo imali jednake uvjete s ostalim klubovima. Ne tražimo ništa drugo nego isti tretman za sve", poručili su iz Madrida.

Sve sugerira kako će ovo finale, osim onog na parketu, dobiti još nekoliko "produžetaka"...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider