Košarka
SPORTOVI
Košarka
Monstruozni Curry

Sjajni Hezonja: Double-double protiv LeBronovih Cavsa u ludoj utakmici!

Dubrovčanin je odlično iskoristio povjerenje trenera i veliku minutažu koju je dobio.

Mario Hezonja i LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je odličnu utakmicu za Orlando Magic protiv prošlogodišnjih finalista NBA lige Cleveland Cavaliersa, no njegova je momčad ipak izgubila na svom terenu sa 127:131.

Hezonja je na parketu proveo 38 minuta i za to vrijeme postigao 16 koševa (šut za dva 5-7, trica 2-7, slobodna bacanja 0-1), sakupio je i 10 skokova te ostvario dvije asistencije.

Odlične partije u dresu Magica pružili su i Aaron Gordon sa 30 te Elfrid Payton sa 20 poena, no niti to nije bilo dovoljno za prekid negativnog niza, bio je ovo 13. poraz u posljednjih 14 utakmica.

Kod Cavsa je briljirao LeBron James sa 33 koša, 10 skokova i 9 asistencija, dok je Kevin Love dodao 27 poena.

Orlando je pao na omjer pobjeda i poraza 12-28, dok je Cleveland na 26-13.

Bojan Bogdanović je zbog ozljede lijevog gležnja propustio svoju prvu utakmicu ove sezone u dresu Indiana Pacersa, a njegovi su suigrači i bez njega prekinuli niz od pet uzastopnih poraza uvjerljivom 125:86 domaćom pobjedom protiv Chicago Bullsa.

Na teren se nakon četiri utakmice izbivanja zbog ozljede koljena vratio Victor Oladipo te je bio prvi strijelac Pacersa sa 23 koša uz 9 asistencija, dok je loše Bullse predvodio Bobby Portis sa 15 ubačaja.

Indiana je sada na omjeru 20-19, dok je Chicago pao na 14-26.

Prvaci Golden State Warriorsi kao gosti su sa 121:105 nadigrali Los Angeles Clipperse, no konačni rezultat ne odaje pravu sliku utakmice jer su Warriorsi imali i 30 koševa prednosti.

Monstruozno izdanje Stepha Curryja

Fantastičan je bio Stephen Curry koji je za samo 29 minuta provedenih u igri postigao čak 45 koševa. Kod Clippersa je najbolji bio Lou Williams sa 23 poena.

Warriorsi su sa 32-8 i dalje vodeća momčad Zapada, ali i čitave lige, dok su Clippersi pali na 17-21.

Zanimljivo je bilo u Brooklynu gdje su Boston Celticsi kao gosti svladali domaće Netse sa 87:85. Domaći su u svom posljednjem napadu imali čak četiri pokušaja za izjednačenje i produžetak, ali su Dinwiddie, Harris i dva puta Hollis-Jefferson bili neprecizni.

Boston je sada skočio na omjer 33-10, dok je Brooklyn na 15-24.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider