Košarka
SPORTOVI
Košarka
50. rođendan

Šibenčani će posebno urediti Trg Dražena Petrovića

Prigodnim programom u sportskoj dvorani na Baldekinu u srijedu je obilježena 50. obljetnica rođenja šibenskog košarkaša sa svjetskom karijerom Dražena Petrovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U okviru obilježavanja obljetnice rođenja košarkaškog genija predstavljeno je idejno rješenje uređenja Trga Dražena Petrovića, planirano za realizaciju u narednoj proračunskoj godini.

"Mnogi ne znaju da u Šibeniku postoji Trg Dražena Petrovića što i ne čudi s obzirom da na njemu nema ni košarkaških ni Draženovih obilježja. Nužnu rekonstrukciju trga gradska uprava iskoristila je za njegovo novo osmišljavanje unoseći u rješenje šibenske i košarkaške elemente poput lončanica u obliku autohtonih elemenata sa šibenske kape ili skulpturalnog prikaza košarkaške lopte", rekao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

"Draženova majka Biserka Petrović poklonit će par Draženovih tenisica čiji će trag na vidljivom mjestu biti otisnut u betonu tako da će konačno trg s razlogom nositi svoje ime i biti Draženov od glave do pete", kazao je Mileta predstavljajući projekt.

U spomen na košarkaškog Mozarta Gradski komorni orkestar Šibenik izveo je Mozartovu 'Malu noćnu muziku', a djeca iz šibenskih gradskih vrtića nastupila su s recitalom i prigodnim natpisima o Draženu.

Klapa Maslina je u pratnji vrtićke djece izvela pjesmu posvećenu Draženu "Život leti kapetane", a program obilježavanja 50. obljetnice rođenja Dražena Petrovića nastavit će se i u poslijepodnevnima satima otvaranjem izložbe radova djece iz Gradskih vrtića Šibenik koji će biti izloženi u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider