Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veseli se novoj avanturi

Ljubimac navijača Reala će pomagati našem Dariju Šariću

Playmaker španjolske košarkaške reprezentacije i ljubimac navijača Real Madrida Sergio Rodriguez (30) objavio je u srijedu kako će sljedeće sezone karijeru nastaviti u NBA ligi, točnije Philadelphia 76-ersima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Rodriguez će biti suigrač našem reprezentativcu Dariju Šariću.

"Mogu potvrditi kako ću sljedeće sezone igrati za Sixerse. Veselim se novoj avanturi", objavio je Rodriguez putem svog "Twittera".

Informaciju o angažiranju Rodrigueza potvrdili su i u Philadelphiji.

"Sergio je iskusan igrač i veliki profesionalac. Radi se o provjerenom vođi momčadi koji može donijeti prave odluke na terenu", kazao je predsjednik Sixersa Bryan Colagnelo.

Rodriguezu će ovo biti drugi odlazak u NBA, a tijekom prvoga, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, nije ostavio dublji trag. Njega su kao 27. na 'draftu' 2006. izabrali Phoenix Sunsi, ali je igrao za Portland, Sacramento i New York, te je u 285 odigranih susreta prosječno postizao četiri koša uz tri asistencije.

Po povratku u Real tijekom prošlih šest sezona osvojio je tri naslova prvaka Španjolske (2013, 2015, 2016) i jedan naslov prvaka Europe (2015). U sezoni 2013/14. proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Eurolige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider