Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Senzacionalni preokret Cibone za slavlje u Skopju

Košarkaši Cibone senzacionalnim su preokretom došli do pobjede 93-88 na gostovanju kod skopskog MZT-a u 10. kolu regionalne ABA lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očajno su košarkaši Slavena Rimca krenuli u utakmicu. Makedonci su je otvorili s 11-0, a prvu su četvrtinu zaključili s 28-10 u svoju korist. Nevolje su se za Zagrepčane nastavile i u drugoj dionici, pa su domaći u jednom trenutku vodili s 42-16. Do poluvremena je Cibona smanjila na koliko-toliko prihvatljivih minus 14 (49-35), a u trećoj je četvrtini MZT držao stvari pod kontrolom do vodstva 65-53.

No, tada je krenula serija hrvatskog prvaka koji je na kraju treće i početku zadnje dionice napravio 17-0 i poveo sa 70-65. Rasla je nakon toga prednost ''cibosa'', ali završnica je ipak bila neizvjesna. Rimčeva je momčad, međutim, ostala koncentrirana i došla do sedme ovosezonske pobjede u ligi.

Prvo je ime kod Zagrepčana bio Jerel Blassingame s 32 koša (trice gađao 8-12!), a po 13 su dodali Matt Janning i Darryle Strawberry. Za MZT je 20 ubacio Damjan Stojanovski. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider